Het kan bij Gouda nog alle kanten op

15 December 2019, 12:45 uur
Sport
mainImage
Parole, bureau voor journalistieke producties

Gouda verloor zaterdag het belangrijke degradatieduel van een fel startend Blauw-Zwart, dat na rust toch wel uitgeraasd was. Gouda wist echter de winnende 3-2 niet te scoren en liep vervolgens aan tegen een counter die het zelf veroorzaakt had en dat is niet voor het eerst dit seizoen: 2-3. Kennelijk moet Gouda er nog steeds aan wennen dat fouten waar je in de 4e klas mee wegkomt, in de derde klasse afgestraft worden. Al met al een slechte afsluiting van 2019. Daar waar een zege op de hekkensluiter een gat van 5 punten met de laatste plaats had betekend, ging Blauw-Zwart Gouda nu op de ranglijst voorbij. Niet voor niets heten dit 6 punten wedstrijden en het kwartje viel daarbij vandaag verkeerd.

Waslijst
Gouda begon de wedstrijd al met een waslijst aan afwezigen. Zo waren de gebroeders Ouahabi en Maikel Hageman op vakantie en werd Nitai Harinandansigh vlak voor de wedstrijd ziek. Het lijstje geblesseerden wordt ook maar niet korter met onder anderen Jeroen van den Berg, Jeffrey Tang, Issam el Bouazatti en Tom van Hoogstraten. Zo had Gouda alle resterende 16 nog fitte en beschikbare selectiespelers in het veld staan of op de bank zitten. Door de late afzegging van de zieke Nitai moest de achterhoede op de schop. Stephan Kapteijn kwam terug van het middenveld naar centraal achterin, Nick van der Elburg nam de linksachterpositie in. Dennis Nederveen stond op het middenveld met Guus Kleiweg en Pim de Visser startte als spits, gesecondeerd door Daan de Heer en vanaf rechts doorkomend ondersteund door Jessy Hoekstra.

Kortom, het was vooraf  weer flink puzzelen voor trainer Peter Huisman en toen gelijk vanaf de aftrap de nummer 6, Dunke Lagerberg, oprukte en niet aangevallen werd en na 20 seconden een "zondagschot" afleverde ("een prachtige goal, onhoudbaar", aldus succestrainer Willem Dekker aan de kant) werd het duidelijk dat het een zwaar middagje zou worden voor Gouda. Vervolgens werd het na een verdedigende fout binnen 13 minuten ook nog 0-2 en toen zag het er, mede door de gure stormachtige stortregens, heel somber uit, maar Gouda rechtte toch de rug. Het mocht uiteindelijk niet baten.

Door de andere uitslagen onderin blijven er 4 ploegen op een onderling verschil van 2 punten staan; het kan volgend jaar na de winterstop dus nog alle kanten op...

ZATERDAG 14 DECEMBER 2019:
GOUDA - BLAUW-ZWART 2-3. DOELP. DUNKE LAGERBERG 0-1 (1E MINUUT); TOM VAN DER MAREL 0-2 (13E MINUUT); DAAN DE HEER 1-2 (40E MINUUT); DAAN DE HEER 2-2 (PENALTY; 43E MINUUT); RUST; TOM VAN DER MAREL 2-3 (82E MINUUT)

Zie voor (beeld)verslag Hans Sanders op www.svgouda.nl/pages/posts/gouda-eindigt-2019-in-mineur-onnodig-verlies-van-blauw-zwart-2-3-2654.php