Herstel voor heren Widex GZC Donk

6 October 2019, 12:05 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Stan van den Heuvel

Na twee speelrondes zijn UZSC, ZVL-1886 Tetteroo en Het Ravijn de enige ploegen met de volle buit in de heren Eredivisie waterpolocompetitie. UZSC wist met 10-14 te winnen van AZC, ZVL versloeg PSV met 16-8 en Het Ravijn was met 11-6 te sterk voor ZV De Ham.

Herstel voor Widex GZC Donk
Na de 6-1 zeperd van Widex GZC Donk vorige week tegen De Zaan, herstelden de Gouwenaren zich zaterdagavond tegen Schuurman BZC. In Gouda ging de wedstrijd met 5-4 na twee periodes gelijk op, daarna nam de thuisploeg afstand tot 11-4 en was de wedstrijd beslist. 

Widex GZC Donk - Schuurman BZC 13-5
Periodestanden: 3-3, 2-1, 4-0, 4-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 3, Erik Brugué 3, Ton van der Velden 2, Lars Reuten 2, Kjeld Veenhuis 2, Tim Reuten.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Aleksandar Mitrovic 4, Dynand Muller.

Affiche
UZSC stond wederom voor een wedstrijd in de Alphense Aquarijn. Het affiche van zaterdagavond was een herhaling van de strijd om de Supercup van twee weken geleden, toen gewonnen door de Utrechters. UZSC pakte snel een voorsprong die uitliep tot 1-5. Daarna ging de Alphense motor even draaien. Binnen tweeënhalve minuut was de achterstand teniet gedaan door onder meer twee treffers van Jacopo Mandolini. Daarna nam UZSC het stokje weer over. Met zeven treffers achtereen besliste de landskampioen de wedstrijd.

In Leiden ging de wedstrijd tussen ZVL en PSV aanvankelijk gelijk op, tot de thuisploeg in de tweede periode een gat sloeg tot 9-4. PSV stribbelde tegen en kwam terug tot 10-8. De Leidse doelpuntenreeks die daarna volgde was de Eindhovense ploeg te machtig en gaf zich uiteindelijk met 16-9 gewonnen. 

Het Ravijn kwam tegen De Ham snel met 4-1 voor en wisten die marge de gehele wedstrijd te verdedigen. Met onder meer drie treffers van Bas ter Brake eindigde de wedstrijd in 11-6.

Rotterdamse derby vol spanning
In de Rotterdamse Wilgenring volgde een boeiende derby tussen SVH en ZPB H&L Productions. De thuisploeg schoot uit de startblokken en pakte na één periode een 5-2 voorsprong. Daarna knokte de buurmannen uit Barendrecht zich terug in de wedstrijd. Zo en ontspon zich een spannende strijd. De ploegen bleven heel lang bij elkaar. ZPB kwam zelfs nog op voorsprong. In de laatste periode was het echter aan international Milos Filipovic namens SVH om de wedstrijd te beslissen. Met vier treffers achtereen maakte hij er uiteindelijk 16-12 van.

In Ede speelden Polar Bears en ZV De Zaan tegen elkaar. Beide ploegen moesten hun grote namen nog missen. Namens de Edese ploeg bleven Ruud van der Horst (blessure) en Tom de Weerd (schorsing) aan de kant. De Zaan miste nieuwe aankopen Andreas Miralis (schorsing) en Thomas Lucas (ziek). De Zaankanters pakten in zwembad De Peppel een 1-4 voorsprong, waarna de beren zich terugvochten tot 4-4. Polar Bears kwam in de slotfase via Rick Meijer zelfs voor het eerst op voorsprong met 8-7. Maar net na het ingaan van de laatste minuut bepaalde Dean de Ruiter de eindstand op 8-8.


Door: waterpolo.nl