Gouds Dagblad | Heren VollinGo winnen sportiviteitsprijs

Heren VollinGo winnen sportiviteitsprijs

mainImage
Het eerste herenteam van de Goudse volleybalclub VollinGo heeft afgelopen zaterdag de sportiviteitsprijs van de NeVoBo voor de promotieklasse regio West in ontvangst mogen nemen.

Het eerste herenteam van de Goudse volleybalclub VollinGo heeft afgelopen zaterdag de sportiviteitsprijs van de NeVoBo voor de promotieklasse regio West in ontvangst mogen nemen.

Vanaf de promotieklasse is het gebruikelijk dat door de teams achteraf een beoordeling wordt ingevuld over de scheidsrechters, die kan worden ingezet voor de opleiding en ontwikkeling van regioscheidsrechters. Dit jaar werd voor het eerst ook door de scheidsrechters een beoordeling gegeven aan de teams op het vlak van sportiviteit. Criteria voor beoordeling waren bijvoorbeeld of het team de regels sportief naleeft, sociaal en respectvol in de omgang is en of de coach een voorbeeldfunctie vervult.

Het eerste heren team van de Goudse volleybalclub VollinGo heeft voor de promotieklasse regio West deze prijs gewonnen. Scheidsrechters worden bij VollinGo bijzonder gewaardeerd, en zeker de vrijwilligers die op hun vrije dagen naar Gouda komen om te fluiten. Het is dan ook niet verrassend dat twee personen die het meest contact hebben met de scheidsrechters, coach Léon Benne en aanvoerder Stefan Lipman zelf ook in de regio fluiten. Zij weten als geen ander hoe prettig het is als teams en hun begeleiding zich sportief opstellen – en dragen dit ook uit in hun omgang met scheidsrechters. Zo valt op dat in dit gehele seizoen VollinGo Heren 1 geen bestraffingen en (nagenoeg) geen waarschuwing heeft gekregen. Dat een seizoen met een plaats in het linkerrijtje voor de Goudse mannen toch nog gepaard gaat met een prijsuitreiking voelt dus als een kers op de taart.


Door: Kirsti Huizinga | Foto: Kirsti Huizinga