Havik wint Sluitingsprijs Putte-Kapellen

16 October 2019, 12:38 uur
Sport
mainImage
BEAT Cycling Club

Piotr Havik (BEAT Cycling Club) heeft dinsdag de 86ste Sluitingsprijs Putte-Kapellen op zijn naam geschreven. De geboren Gouwenaar toonde zich aan de Belgisch-Nederlandse grens de beste na een race over 185 km.

 
Maxime Vantomme (Tarteletto-Isorex) probeerde de aangekondigde massasprint te ontlopen. Hij begon aan de laatste lokale ronde van ruim 17 km met 25 seconden voorsprong op het peloton. Pas op een km van de streep werd hij gegrepen. Daarop waagde Havik zijn kans en hij slaagde er wel in stand te houden. De Nieuw-Zeelander Luke Mudgway werd tweede voor Lionel Taminiaux.

De Sluitingsprijs, traditioneel de laatste afspraak in het Belgische wielerseizoen, is sinds dit jaar geen UCI-wedstrijd meer en heeft dus de status van kermiskoers.

Havik volgt op de erelijst zijn landgenoot Taco van der Hoorn op.

“Ik voelde me heel de dag wel bijzonder goed", vertelde Havik na afloop. "Ook in mijn voordeel speelde dat er de hele dag fel gekoerst werd. Van bij de start volgde de ene uitval de andere op. Het tempo stokte omzeggens nooit. En ik heb echt wel geen ‘september- of oktober-itis’ zoals sommige van de jongens die hier vandaag aan de start kwamen. Vandaar dat ik echt nog iets wou laten zien.”

“Ik had gaandeweg ook wel een plan uitgedokterd”, ging de Krimpenerwaarder verder. “Ik kon niet rekenen op de steun van ploegmakkers want enkel Guillaume Seye en ikzelf kwamen aan de start van ons team. Dit dus in tegenstelling tot andere renners die met een ruime selectie van hun ploeg naar deze wedstrijd waren afgezakt. Daarom wou ik in volle finale een uitval opzetten. Toen Maxime Vantomme werd gegrepen aan de laatste kilometer, achtte ik mijn moment gekomen. Ik perste er alles uit en slaagde er zo in om mijn seizoen met een schitterende overwinning te kunnen afsluiten”, gaf Piotr Havik mee.

Uitslag (79 deelnemers):
1. Piotr Havik (Ned/Beat Cycling Club) de 185 km in 3u54:42
2. Luke Mudgway (GBr) op 0:01
3. Lionel Taminiaux