Hard werkend Gouda buigt voor Alphia

1 December 2019, 12:32 uur
Gouda, Hans Sanders
Daan de Heer slalomt door de verdediging van Alphia, maar schiet voorlangs.

Het hardwerkende Gouda heeft afgelopen zaterdag uiteindelijk het hoofd moeten buigen voor een beter Alphia: 1-3. De overwinning van Alphia was verdiend, al had het heel anders kunnen lopen als de 100% kans op 1-1 in de 49ste minuut daadwerkelijk tot doelpunt gepromoveerd was.

Bovenin haakte Sporting Leiden voorlopig af na een tweede opeenvolgende nederlaag en schoof Alphia door naar plek 3. Onderin ging Oudewater door de zege bij Sporting Leiden Gouda voorbij. De onderste drie verloren echter ook en Gouda staat daar nog net boven op de laatste veilige plek, de 11de. Volgende week uit naar Nieuwkoop (3 punten boven Gouda) en een week later thuis tegen de nummer laatst, Blauw Zwart, tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Puzzelen
Het was weer puzzelen vandaag voor trainer Peter Huisman wat de opstelling betreft. Door blessures van Nick van der Elburg, Mike van Dam en het ontbreken van de keepers Tobias Hommen (privé omstandigheden) en Kamal el Mariami (oude blessure) moest er een geheel nieuw hart van de verdediging gevormd worden. Op doel de keeper van JO19-1, de 17-jarige Dealy Snoek, die het goed deed en centraal achterin Stephan Kapteijn en Jeroen van den Berg. Op rechtsback de teruggekeerde Jilles Oosterom, waardoor Jessy Hoekstra doorschoof naar het middenveld. Trainer Angelo Leverock van Alphia kende deze problemen niet; hij kon aantreden met zijn sterkste team. Na de winterstop hoopt Gouda weer te kunnen beschikken over Issam el Bouazatti, Tom van Hoogstraten en keeper Mees van den Berg.

Voor rust vijf grote kopkansen voor Alphia en twee grote schietkansen voor Gouda, maar de ruststand leek uit te draaien op 0-0. Eén moment van onoplettendheid bij een ingooi in de extra tijd bracht toch de 0-1 op het bord. Na de thee bij vlagen wat betere aanvallende acties van Gouda, maar keeper Boas Vet wierp zich een aantal malen met ware doodsverachting in de baan van schoten, terwijl weer enige scherpe counters het lot van Gouda bezegelde. Een penalty moest er aan te pas komen om de eer te redden.

ZATERDAG 30 NOVEMBER 2019:
GOUDA - ALPHIA 1-3. DOELP. NANDO MEIJER 0-1 (45+1 MINUUT); RUST; VINCENT HOOGERVORST 0-2 (58E MINUUT); KILLIAN BOUWHUIS 0-3 (81E MINUUT) EN DAAN DE HEER 1-3 (PENALTY; 86E MINUUT)

Door: Hans Sanders