Gouds Dagblad | GZC Donk voelt hete adem middenmoters

GZC Donk voelt hete adem middenmoters

mainImage

In de Eredivisie Heren worden er op zaterdag zes wedstrijden gespeeld.

Bekerkampioen sinds afgelopen zondag AZC treft ZVL-1886, de ploeg die de laatste weken in goede vorm verkeert. Onderin de ranglijst volgen ook interessante krachtmetingen met SVH tegenover Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort en ZV De Ham – Schuurman BZC.

Koploper UZSC gaat op bezoek bij Het Ravijn in Nijverdal, in 2017 nog de finale om het landskampioenschap. Het Ravijn boekte vorige week een belangrijke zege bij De Ham, na twee nederlagen op rij. Met de winst verkleinde de ploeg van Marc van Groen de achterstand op nummer zes ZV De Zaan tot twee punten. De Zaankanters krijgen op hun beurt Widex GZC Donk op bezoek.

GZC Donk voelt inmiddels de hete adem van Polar Bears en ZVL-1886. Wanneer Polar Bears wint van ZPB H&L Productions, staan de beren op gelijke hoogte met de Gouwenaren. Datzelfde geldt voor ZVL wanneer ze winnen. Al is die klus tegen AZC een stuk lastiger.

Dubbel weekend voor ZPB en De Zaan
In de Eredivisie Dames mag ZPB na het veroveren van het eerste punt dit seizoen van vorige week tegen UZSC, gelijk vol aan de bak. Dit weekend speelt de ploeg van Krijn van Baarle namelijk twee wedstrijden. Op vrijdagavond komt ZV De Zaan op bezoek, zaterdagavond moet de ploeg zelf naar Ede toe om aan te treden tegen de kersverse bekerwinnaar Polar Bears.

Ook De Zaan kent een dubbel weekend. Na ZPB wacht zaterdag GZC Donk in een thuiswedstrijd. In Nijverdal komen Het Ravijn en UZSC elkaar voor de vierde keer dit seizoen tegen. Bij winst van de thuisploeg stoomt de ploeg door naar de plek drie ten koste van de Utrechtse formatie, dat zelf bij winst zeker lijkt van die derde plek.

Zaterdag 16 maart
Eredivisie Dames
19.45 uur ZV De Zaan – Widex GZC Donk (scheidsrechters Van der Molen en van Rossum)

Eredivisie Heren
18.15 uur ZV De Zaan – Widex GZC Donk (scheidsrechters Nieuwenhuizen en Pastoors)