GZC Donk sluit eerste seizoenshelft in mineur af

22 December 2019, 13:13 uur
Sport
mainImage
Isabella van Toorn scoorde vier keer voor haar ploeg.

ZVL-1886 Tetteroo heeft zich zoals verwacht gekroond tot winterkampioen van de Eredivisie Dames. De Leidse ploeg had zaterdagavond weinig moeite met PSV. Het duurde tot einde tweede periode voordat de Eindhovenaren voor het eerst wisten te scoren, ZVL had er toen al negen in liggen. Daarna bouwde de Leidenaren de score uit tot 14-1 halverwege, om uiteindelijk met 21-6 te zegevieren. 

De tweede plek op de ranglijst ging over naar Het Ravijn, ten koste van ZV De Zaan. De Nijverdalse ploeg won met 15-4 van ZV De Ham en profiteerde ervan dat De Zaan niet speelde. De Ham had een zware avond. De ploeg ging met tien speelsters richting de uitwedstrijd, zag keepster Alyssa West in de derde periode het water uitgestuurd worden, waardoor speelster Rhea Damianos noodgedwongen het doel moest verdedigen. De stand was toen al 8-2.

Veel treffers in Utrecht
De wedstrijd tussen UZSC en Widex GZC Donk was een boeiend duel met veel doelpunten. Daar leek het al op uit te draaien nadat er in de eerste periode twaalf treffers vielen (5-7). GZC Donk kende een goede start en bleef tot in de derde periode op voorsprong. Totdat UZSC-speelster Nerida Drewes de score met twee treffers achter elkaar tot 13-12 wist om te buigen.

GZC Donk kwam nog één keer terug, maar de drie punten bleven uiteindelijk met de 16-14 zege in Utrecht. Regerend landskampioen GZC Donk sluit de eerste seizoenshelft in mineur af. De ploeg opende met vier zeges, maar wist daar evenzoveel keer te verliezen in de Eredivisie.

In Barendrecht boekte Polar Bears een 7-12 overwinning op thuisploeg ZPB H&L Productions. De berinnen komen vandaag nog een keer in actie tegen UZSC. De winnaar gaat de winterstop op de vierde plek in, Polar Bears heeft met twee punten voorsprong ook genoeg aan een gelijkspel. 

Zaterdag 21 december

Eredivisie Dames
UZSC - Widex GZC Donk 16-14
Periodestanden: 5-7, 4-4, 4-2, 3-1
Doelpuntenmakers UZSC: Nerida Drewes 6, Amarens Genee 4, Hanna Hogervorst 3, Emma van Rossum, Cecil Bas, Sam Jutte.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Isabella van Toorn 4, Marloes Nijhuis 4, Anouk Vermeulen 2, Lizette Rozeboom, Laura van de Graaf, Jade Polders, Saskia Vos.

Het Ravijn - ZV De Ham 15-4
Periodestanden: 5-2, 3-0, 2-0, 5-2
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Klaassen 8, Lot Stertefeld 4, Charlotte Mensink, Sophie Veldhuis, Kari Ankonè.
Doelpuntenmakers De Ham: Merel de Jong, Rachelle Steur, Danique Sap, Duchanka Kammerman.

ZPB H&L Productions - Polar Bears 7-12
Periodestanden: 1-4, 2-2, 2-3, 2-3
Doelpuntenmaker ZPB: Manouk van Neutegem 3, Michelle Meijer, Cyntha Schouten, Daphné van Zijl, Karlijn Fokke. 
Doelpuntenmakers Polar Bears: Fleurien Bosveld 2, Nienke Vermeer 2, Luna de Vries 2, Laura Schinkel 2, Storm Willemsen 2, Lola Moolhuijzen, Laura Steenbeek.

ZVL-1886 Tetteroo - PSV 21-6
Periodestanden: 7-0, 7-1, 4-1, 3-3
Doelpuntenmakers ZVL: nnb.
Doelpuntenmakers PSV: Esther Scheij 4, Annelot van Rooijen, Anouk Pastoor.


Door: waterpolo.nl