GZC Donk met ruime cijfers langs SVH

20 October 2019, 11:48 uur
Sport
mainImage
Kjeld Veenhuis scoorde zaterdagavond drie maal voor Widex GZC Donk.

Tot gisteren waren er nog drie teams zonder puntverlies in de Eredivisie Heren waterpolocompetitie, daar is er nu nog maar een van over.

UZSC won met 10-3 van Het Ravijn en bracht de Nijverdallers daarmee de eerste nederlaag toe. Halverwege de wedstrijd stond het nog 3-3, daarna ging UZSC erop en erover en zegevierde met 10-3.

Ook ZVL-1886 Tetteroo had nog geen puntverlies geleden. Tegen ZV De Ham moesten de Leidenaren echter de eerste puntendeling toestaan. In Krommenie eindigde de wedstrijd in 14-14.

In Zaandam was het tussen ZV De Zaan en AZC zeer spannend. De thuisploeg had grotendeels de controle over de tussenstand, maar de Alphenaren bleven kort bij en maakten in de slotfase 9-9. Het slotakkoord was echter aan Angelo Corver. De jongeling is sowieso al flink op dreef dit seizoen. 35 seconden voor het einde joeg hij de winnende 10-9 tegen de touwen.

Widex GZC Donk had een vrij gemakkelijke avond tegen SVH. De Gouwenaren stonden na een periode al met 7-1 voor en gaven dat niet meer uit handen. De score eindigde op 13-9.

In Eindhoven boekte PSV de eerste overwinning van het seizoen. De Eindhovenaren waren met 8-7 te sterk voor ZPB H&L Productions. Bij de Barendrechters stond Arjan Silvis als coach langs de kant. Zoran Stanisic moest een wedstrijd schorsing uitzitten.

KNZB-Beker Dames
Voor de dames stonden er vier bekerwedstrijden op het programma. UZSC en Het Ravijn wisten met grote verschillen te winnen. UZSC - waar Amarens Genee haar rentree maakte - versloeg ZPB met 20-4. Het Ravijn won met 8-20 van de Ham. Bij de Nijverdallers maakte Rachel Hampsink haar debuut, die ze opluisterde met een treffer.

ZV De Zaan versloeg GZC Donk met toch wel ruime cijfers: 16-9. Maxine Schaap was een grote plaag voor de Goudse defensie. De schutter was zes keer trefzeker.

Tot slot won Polar Bears haar eerste wedstrijd van het seizoen. De titelverdediger versloeg ZVL met 8-9. 

Zaterdag 19 oktober
Widex GZC Donk - SVH 13-9
Periodestanden: 7-1, 2-3, 3-2, 1-3
Doelpuntenmakers GZC Donk: Kjeld Veenhuis 3, Lars Reuten 3, Joep de Jong, Maurice Dentro, Tijs Schouwerwou, Erik Brugué, Quint van den Heuvel en Mees Keunig, Tim Reuten.
Doelpuntenmakers SVH: nnb.

KNZB-Beker Dames
ZV de Zaan - GZC Donk 16-9
Periodestanden: 4-0, 4-2, 4-1, 4-6
Doelpuntenmakers De Zaan: Maxine Schaap 6, Maud Koopman 3, Maartje Keuning 2, Lotus Plugge 2, Lieke Rogge, Bente Rogge, Ilse Koolhaas.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Lizette Rozeboom 2, Maud Megens, Laura van der Graaf, Isabella van Toorn, Marloes Nijhuis, Brigitte Sleeking, Lindsay Bouma, Anouk Vermeulen. 


Door: waterpolo.nl