Gouds Dagblad | GSV wordt nieuw leven in geblazen...

GSV wordt nieuw leven in geblazen...

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Wie dacht dat de Goudse voetbalvereniging GSV ten dode was opgeschreven, heeft het mis. Het klopt, de club was op sterven na dood. Maar is nu weer nieuw leven in geblazen. Voor aankomend seizoen heeft de club zich ingeschreven bij de KNVB om in de 4e klasse zaterdag te acteren.

De volgende namen hebben zich geconfirmeerd aan GSV: Richard Koekebakker, Kevin de Jong (ONA). Laurens Borg, Ronald Schipper, Hishee Berhane (Gouda). Bert Jan Marchand, Hans Vergoed, Dennis Jongenelen, Nick Ottevanger (Olympia). Marciano van Weenen (GSV). Zakaria Azaaj, Charaf Akoub (SV Donk). Ook trekken de gestopte Henos Michael (Be Fair), Patrick van den Hoorn (Olympia) en Andries van Mourik (Olympia, Gouda) hun voetbalschoenen weer aan.

Minder verplichtingen
Een deel van de spelers is op het initiatief gekomen om een elftal op te starten dat speelt op prestatie niveau, maar minder verplichtingen heeft. Zo traint de spelersgroep bijvoorbeeld een keer in de week. "Niet iedereen heeft de tijd om twee of zelfs drie keer in de week te trainen in verband met kinderen, werk of school", zegt Dennis Jongenelen, oud-speler van onder meer Olympia.

Toch wil deze groep nog prestatief spelen waardoor de keuze is gemaakt om in te stromen in de 4e klasse. Jongenelen: "Het is leuk om de diversiteit aan spelers in de groep te zien. Van jonge, enthousiaste gasten naar wat oudere (oud) eerste elftal spelers van bijvoorbeeld Olympia, ONA, SV DONK en SV Gouda".

Dick Vleggeert
Ook hebben de spelers nagedacht over het wel of niet aanstellen van een trainer. Jongenelen: "Ik denk dat we met een vent als Dick Vleggeert alleen maar blij kunnen zijn. Iemand met een visie, die zowel in als buiten de spelersgroep kan staan. Dick streeft ernaar om aanvallend voetbal te spelen en we hopen dat met deze spelersgroep te kunnen realiseren."

GSV is druk bezig om alle randvoorwaarden te optimaliseren. Doordat de oude kleedkamers gesloopt zijn, heeft de club nu twee kleedkamerunits kunnen realiseren. Vrienden van GSV zijn druk bezig met het enthousiasmeren van sponsoren, wat ertoe heeft geleid dat er al diverse aanmeldingen zijn. De club hoopt dat meer sponsporen die GSV een warm hart toe dragen, hun voorbeeld volgen en zich aanmelden.

Ook gaat de club in gesprek met Jodan Boys en Sport.Gouda over het gebruik van het eerste veld van GSV (vijfde veld Jodan Boys) op de zaterdagmiddag. De club hoopt dat deze gesprekken tot een positief resultaat leiden voor beide verenigingen.


Foto: Digitaal Dagblad