GSV is klaar voor het nieuwe seizoen

2 July 2020, 19:36 uur
Sport
mainImage
GSV

Wat afgelopen seizoen een meer dan verdienstelijke rentree in het zaterdagvoetbal had kunnen zijn, liep door het corona-virus uit op een deceptie. Door het stilleggen van de competitie kwam GSV niet verder dan een plek in de middenmoot. Hoe vinden de mannen dat het eerste seizoen is verlopen? En wat kunnen ze aankomend seizoen verwachten? Voorzitter Fred Zorg, trainer Dick Vleggeert en spelers Dennis Jongenelen en Laurens Bogaard schijnen hun licht op de afgelopen periode en blikken vooruit naar de start van het nieuwe seizoen.

GSV is de corona-periode redelijk goed doorgekomen. De club heeft, net als alle andere clubs, inkomsten moeten missen door het sluiten van de bar. Door een spontaan opgezette actie met de verkoop van T-shirts konden mensen de club steunen. Ook kan GSV volgend seizoen een tweede zaterdagelftal verwelkomen. Fred Zorg: "Door inzet van hoofdtrainer Dick Vleggeert is er voor het aankomende seizoen een nieuw elftal op de zaterdag ontstaan. Een recreatief team met ambities. We merken dat er weer over GSV wordt gesproken en daar zijn wij erg blij mee".

Jodan Boys
Ook Jodan Boys krijgt een bedankje van de voorzitter. "Zonder hulp van onze buren zouden we dit niet kunnen doen. De samenwerking gaat de laatste jaren heel goed en zij hebben het voor elkaar gekregen om zaterdags en dinsdags extra ruimte te creëren voor ons 2e team".

Vorig seizoen was GSV voor het eerst sinds jaren met een prestatieteam weer actief in het amateurvoetbal. Het eerste (halve) seizoen deed GSV bovenin de middenmoot mee. Een plek in de top 3 was eigenlijk niet meer haalbaar maar een vierde plek was een mooie doelstelling voor de laatste wedstrijden. Jongenelen: "Voor een team dat nog nooit met elkaar heeft samengespeeld, kunnen we spreken van een prima debuut. Toch vinden wij dat er meer in had kunnen zitten. Volgend seizoen willen we dan ook het afgelopen seizoen proberen te overtreffen".

Laurens Bogaard
Ook nieuwkomer Laurens Bogaard sluit zich aan bij deze woorden. "Tot nu toe heb ik een paar keer meegetraind en ben ik goed ontvangen bij GSV. Op het eerste gezicht is het een gezellige groep met voor mij bekende gezichten. Het plezier staat voorop en dat straalt de groep ook uit. Ik heb bewondering voor het feit dat het GSV is gelukt om uit het niets een voltallige selectie bij elkaar te krijgen".

Voor het aankomende seizoen is Bogaard dan ook positief gestemd. "Het is knap dat GSV in het eerste seizoen in de top 5 is geëindigd. Als ik om mij heen kijk ben ik ervan overtuigd dat wij zelfs nog een paar stapjes kunnen stijgen. Ondanks dat wij één keer trainen en er vele wisselingen zijn, is er zeker kwaliteit aanwezig. Ik hoop dat ik met mijn ervaring een positieve bijdrage kan leveren".

Onmogelijke missie
Trainer Dick Vleggeert kijkt zeer positief terug op het vorige seizoen en kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat. "Ondanks het roulerend werken met bijkomende teleurstellingen die deze ras-voetballers toch hebben, is het erg goed gegaan. Het mooie in deze groep is de gezelligheid en sfeer. Er is verschrikkelijk veel humor en dat maakt het zo leuk".

Zaterdags staat Vleggeert wekelijks voor een haast onmogelijke missie om de opstelling te formeren. "De meeste spelers staan het liefst op 10 of op 6. Daarnaast trainen we één keer waardoor automatismen lastig te implementeren zijn. Alsnog blijft de doelstelling dat we aantrekkelijk aanvallend voetbal willen spelen met de vele wisselende spelers. Dit hebben wij meerdere wedstrijden laten zien".

Al met al is Vleggeert tevreden over de voortgang van zijn GSV maar reikt ook een verbeterpunt aan. "Het is al met al een wissel vallend seizoen geweest waarin wij een paar keer uitstekend gevoetbald hebben. Ook zijn er wedstrijden geweest waar wij door het ijs zakten óf juist lelijk wonnen! Ik ben van mening dat voor aankomend seizoen de conditionele fitheid belangrijk is. De basis moet bij een ieder goed zijn ondanks dat we meer spelers hebben waarop we kunnen leunen".

Zanger
Niet alleen het voetbal beweegt Vleggeert naar de sportcomplex aan de Sportlaan. "Ik moet zeggen dat ik erg uitkijk naar volgend seizoen. GSV zorgt regelmatig voor een zanger en na de wedstrijd staat er altijd een sapje klaar in de kleedkamer. Afgelopen seizoen hebben we legendarische ‘derde helften’ meegemaakt, ook uit! Bij Moerkapelle, Haastrecht en Gouderak was de sfeer geweldig!’.

De voorbereiding van GSV start op zaterdag 1 augustus. Op 8 augustus volgt er een wedstrijd tegen Oud GSV en GSV zaterdag 2, en een BBQ om het seizoen te openen. Verder volgen er oefenwedstrijden tegen Xerxes DZB, Kamerik, Zestienhoven en Rohda’76.

Voorbereiding GSV:

1-aug: training

4-aug: training

6-aug: training

8-aug: Oud GSV – GSV

11-aug: Xerxes O23 – GSV

13-aug: trainen

15-aug: wedstrijd (tegenstander nnb)

18-aug: wedstrijd (tegenstander nnb)

20-aug: training

22-aug: Kamerik – GSV

25-aug: Zestienhoven – GSV

27-aug: trainen

29-aug: Beker (tegenstander nnb)

1-sep: Rohda’76 – GSV