20 October 2019, 12:07 uur
Sport
mainImage
GSV, Dennis Jongenelen

Na een goede overwinning op WDS, behaalden de mannen van GSV afgelopen zaterdag een klinkende 1-3 zege op Cabauw.

Cabauw begon scherp aan de wedstrijd en kreeg meerdere kansen om de score te openen. Dit kwam doordat GSV organisatorisch niet goed stond en in de eerste 20 minuten geen grip op de tegenstander kon krijgen. GSV kon zelf voetballend ook geen vuist maken en het was wachten op de voorsprong van Cabauw. Na 25 minuten nam de wedstrijd een onverwachte wending. Kevin werd de diepte ingestuurd en schoot de 0-1 binnen. Na de goal werd er een fase prima gevoetbald door GSV maar kon dit niet worden uitgedrukt in cijfers. Voor rust werd Dick Vleggeert gedwongen om Borg in het veld te brengen voor de geblesseeerde Zakaria Azaaj. Met dank aan de uitstekend keepende Bert Jan Marchand behield GSV de 1e helft de 0 en konden de spelers van GSV met een onverdiende voorsprong de rust in.

Kort na de rust maakte Cabauw de gelijkmaker. Waar Marchand in eerste instantie nog kon redden was de inlopende spits van Cabauw attent om de 1-1 binnen te schieten. Kort na het doelpunt werden Jongenelen en Berhane gebracht voor S. de Jong en Schipper. Het spelbeeld ging op en neer. GSV kwam iets meer aan voetballen toe maar kon dit niet in cijfers uitdrukken. Cabauw bleef gevaarlijk in de counter maar konden geen vuist maken en hun aanvallen eindigden voor de 16-meter.

De spanning werd er niet minder om en na 70 minuten stond de 1-1 stand nog steeds op het bord. Een corner voor GSV maakte uiteindelijk verschil. Berhane kon de bal met de voet heerlijk klaar leggen op het hoofd van de ingelopen Ottevanger die prima binnen kopte. Cabauw drong nog wat aan maar kon op één moment na niet meer gevaarlijk worden. Een schot op doel werd van richting veranderd en dreigde de hoek in te vallen. Echter was daar Marchand die met een katachtige redding de bal tot corner wist te brengen.

Invaller Dennis Jongenelen zorgde voor de einduitslag. Een stukje hoge schoolvoetbal waarbij de aanval zelf door Jongenelen werd ingezet. Borg gaf de bal na een goed één-tweetje prachtig met buitenkant voet aan de doorgelopen Jongenelen die uiteindelijk de 1-3 binnen schoof. Na dit doelpunt was de wedstrijd gespeeld. Een compliment naar tegenstander Cabauw die de gehele wedstrijd met veel energie en strijdlust te lijf gingen.

Volgende week wacht SPV'81 in een thuiswedstrijd voor GSV.