Gouwenaar Sven van Beek langer bij Feyenoord

6 November 2018, 08:48 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Sven van Beek speelt ook de komende seizoenen bij Feyenoord. De 24-jarige verdediger verlengde maandag zijn in 2019 aflopende contract tot de zomer van 2021.

,,Feyenoord is mijn club, waar ik nog elke dag het beste uit mezelf wil halen”, reageerde Van Beek nadat hij zijn handtekening had gezet. ,,Het is fijn om ook in een fase waarin je minder speelt op deze manier het vertrouwen te krijgen. Ik blijf hard werken en mij ontwikkelen en heb er alle vertrouwen in dat ik er zal staan als mijn kans weer komt.”,,Sven heeft zowel verdedigende als opbouwende kwaliteiten, wat hem als verdediger heel allround maakt”, aldus technisch directeur Martin van Geel. ,,Met het grote aantal wedstrijden dat hij zowel op nationaal als internationaal niveau in de benen heeft, is hij inmiddels één van onze meest ervaren verdedigers. Door zijn ervaring, karakter en kwaliteiten is hij op zijn nog altijd jonge leeftijd een zeer gewaardeerd selectielid.”

Van Beek is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Begin 2013 maakte hij zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen PSV. Tot dusverre speelde Van Beek 130 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van de Rotterdammers. Daarin scoorde hij vijf keer.

Van Beek liep twee jaar terug een zware voetblessure op en stond daardoor een seizoen lang aan de kant.