Gouds voetbaltalent begeleidt voetbaltalent

27 February 2019, 13:36 uur
Sport
mainImage
Feyenoord Academy

Veel jonge jongens dromen ervan om ooit voor Feyenoord uit te mogen komen. Feyenoord Academy biedt een groot aantal talenten de kans om een plek in de jeugdopleiding te verdienen op de jaarlijkse Feyenoord Talentendagen! De Feyenoord Talentendagen werden begin deze week gehouden. Jonge voetbaltalenten (jongens), geboren tussen 1 januari 2008 en 31 december 2013, mochten maandag en dinsdag hun kunnen Varkenoord tonen.

Feyenoord-spelers assisteren
De voetballertjes werden beoordeeld door de jeugdtrainers van Feyenoord Academy, die daarbij werden geassisteerd door een aantal spelers van het eerste elftal van Feyenoord. Maar ook door Feyenoorders die zelf nog voetbaltalent zijn. Zoals het 14-jarige Goudse voetbaltalent Rico Speksnijder. Het gaat nog altijd goed en voortvarend met de voetbalcarrière van het Goudse voetbaltalent Rico Speksnijder. Rico is inmiddels bezig aan zijn zesde seizoen bij Feyenoord waar hij in de jeugd onder 14 jaar speelt. Ook is de jonge Gouwenaar geselecteerd voor de KNVB landelijke groep jongens onder 14 jaar.

Rico had maandag vrij van trainen, maar hij moest wel aanwezig zijn op Varkenoord. "Het was de dag dat jonge talentjes mee mochten doen met de talentendagen op Varkenoord", aldus Rico.

Rico begeleidde een aantal van die jonge talentjes en zorgde ervoor dat de kinderen een dag kregen waar ze leuk en goed op konden terugkijken. "Ik heb er erg veel plezier aan gehad en hoop dat ook de jonge talentjes het naar hun zin hebben gehad..."