Gouda Warriors doen Hoek van Holland - Den Helder

6 December 2018, 13:04 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Gouda Warriors Pascal van Norden en Shane ter Hennepe zijn er (bijna) klaar voor! De spullen worden ingepakt, de voeding klaargemaakt en het is nu tijd voor rust tot de start...
Een ieder kan vanaf zaterdagochtend 8 december rond de klok van 4u30 de twee Goudse duursporters volgen in de 130 kilometer lange run-bike-run via:  en dan 81-Gouda Warriors opzoeken!


Wat is de West Coast Challenge?
De West Coast Challenge is een eendaags duursportevenement. Een team van twee man/vrouw krijgt de uitdaging gezamenlijk met één fiets de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder (of andersom) op eigen kracht af te leggen. Door afwisselend hard te lopen en te fietsen moet het team de passende mix van snelheid en duurvermogen vinden om deze enorme afstand af te leggen. De West Coast Challenge wordt gedaan met een zo gunstig mogelijke windrichting.Twee dagen voor de wedstrijd wordt bepaald in welke richting er gelopen en gefietst gaat worden. De totale afstand voor de Hele Challenge bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand.

KNRM
Tussen IJmuiden en Wijk aan Zee worden de deelnemers aan de Hele Challenge en de estafette door reddingboten van de KNRM, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, overgezet. De ondersteuning tijdens de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM. Naast de sportieve uitdaging staat de West Coast Challenge in het kader van de fondsenwerving voor de KNRM. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen voor de aankoop van reddingsmiddelen door de KNRM. Daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen. Het Goudse duo heeft al ruim 300 euro aan donaties binnen.

Zie ook www.westcoastchallenge.nl