Gouda komt op zestig punten

19 May 2019, 10:02 uur

Gouda en Rohda '76 brachten onder een knap heet zonnetje flink wat jeugd op de grasmat. De wedstrijd bleef in evenwicht: 1-1.

De gasten brachten acht senioren selectiespelers spelers mee, aangevuld met 5 spelers van hun JO19-1, dat de belangrijke wedstrijd in de 1e klasse uit bij FC Lisse met 0-1 winst afgesloten had. Een aantal spelers moest zaterdag dus voor hun tweede wedstrijd aan de bak.

Bij Gouda ook de nodige mutaties. Topscorer Daan de Heer kon met de geruststellende titel op zak zonder gewetenswroeging een weekje op vakantie. Hoessein Ouahabi is door zijn knieblessure van vorige week de rest van dit seizoen uitgeschakeld en ook broer Hassan speelde niet. Weer terug waren Mike van Dam na zijn hersenschudding, Nick van der Elburg en keeper Mees van den Berg die het er met een ingepakte elleboog op waagde. Naast jeugdige Mike van Dam (geboortejaar 2000) had Gouda ook Pim de Visser en Max van Iersel uit datzelfde jaar aan de start staan. Rohda had maar liefst 7 spelers uit dat geboortejaar in het veld staan of op de bank zitten en nog 2 uit 2001. Kortom, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, werd hier overduidelijk in praktijk gebracht!

Zaterdag ontstonden over en weer wat kansen in een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarbij voor rust nog een treffer van Jessy Hoekstra werd afgekeurd. Gouda wist in de slotfase de gasten nog zwaar onder drukt te zetten, maar de licht verdiende winnende treffer bleef uit en daarbij bleek de enkele counter van Rohda '76 nog levensgevaarlijk, met daaruit voortvloeiend een blessure voor keeper Mees en een redding net voor de doellijn door Nick van der Elburg. Met kramp in veel benen wist Rohda '76 het zwaar bevochten punt in deze sportieve wedstrijd over de streep te trekken.

Gouda heeft nu 60 punten, op 11 punten gevolgd door WDS, dat zaterdag uit bij Rohda '76 moet winnen om zeker te zijn van nacompetitie. SC Woerden ligt op de loer met 1 punt minder. Wel zeker van nacompetitie is Kamerik, volgende week de gastheer voor Gouda in de laatste wedstrijd. Het veroverde namelijk door de 1-2 zege bij Moordrecht de 3e periode. Gefeliciteerd!.

ZATERDAG 18 MEI 2019: GOUDA - ROHDA '76 1-1. DOELP. JEROEN SCHOUTEN 0-1 (5E MINUUT) EN ISSAM EL BOUAZATTI 1-1 (8E MINUUT)