Gouda gaat op herhaling voor titel

12 April 2019, 09:36 uur
Sport
mainImage

Gouda speelt zaterdag thuis tegen Sportief. En gaat op herhaling voor de titel. De ploeg uit Woerdense Verlaat, waarvan uit weliswaar met 5-1 gewonnen werd, maar tot 20 minuten voor tijd keek Gouda daar nog tegen een 1-0 achterstand aan.

Afgelopen zaterdag wonnen de mannen uit Woerdense Verlaat thuis knap met 4-3 van de toenmalige nummer 2, WDS, na een 2-3 achterstand. Verder is het team na vier wedstrijden nog ongeslagen in de derde periode, wel op 4 punten afstand van koploper Kamerik. En Sportief scoorde, na Gouda, de meeste goals. Kortom Sportief heeft kwaliteiten en zeker ook sportieve belangen en zal dus zoals altijd optimaal gemotiveerd zijn.

Gouda heeft daarentegen nog maar 1 overwinning nodig uit 5 wedstrijden voor de titel. Het zal gebrand zijn dat deze zaterdag voor elkaar te krijgen. De Goudse ploeg zal dan wel feller moeten starten dan vorige week uit bij SC Woerden, toen de kampioenszenuwen, zeker voor rust, in de benen geslagen leken te zijn, met uiteindelijk een nipte nederlaag tot gevolg. Maar met de vele eigen supporters erachter zal dat zaterdag vast een stuk beter gaan en hopelijk valt er na afloop een leuk feestje te vieren vanwege de eerste titel in 12 jaar en, na 4 jaar vierde klasse, promotie en terug naar de derde klasse.

Pip & Teun Foundation
Pupillen van de week zijn dit keer Pip (4) en Teun (2), nichtje en neefje van eerste elftal speler Jilles Oosterom. Beide lijden aan de ongeneeslijke stofwisselingsziekte CLN2. De jongste van de twee, Teun, zal de aftrap verzorgen. Er wordt tijdens de wedstrijd aandacht gevraagd voor metabole ziekten en de Pip & Teun Foundation ( www.pip-teun-foundation.com )