Gouda blijft winnen

21 April 2019, 09:26 uur
Sport
mainImage

Gouda blijft, na het binnenhalen van het kampioenschap in de vierde klasse, doorgaan met winnen. Zaterdag werd Moordrecht aan de zegekar gebonden: 1-4.

Gouda trainer Peter Huisman gaf veel jonge spelers zaterdagspeeltijd. Zo kwamen Pim de Visser, Max van Iersel, Pascal van Buiten en Kjeld Both voor in de startopstelling. Inmiddels vaste waarde en net zo jeugdige Mike van Dam deed met het derde mee. Op de bank begonnen onder andere Jessy Hoekstra, Nick van der Elburg, Hoessein Ouahabi en Jeffrey Tang. Ondanks dat het driekeer zo warm was als vorige week in de kampioenswedstrijd legde Gouda, zeker na rust, ruim voldoende energie in de wedstrijd om probleemloos en dik verdiend de drie punten mee naar het vlakbij gelegen Gouda te nemen. De op de fiets gekomen supporters konden dus tevreden in een lekker zonnetje naar huis peddelen.

Ook voor rust had Gouda al het overwicht, maar drukte dat nog niet uit in de stand. In de 11e minuut leek het 0-1 te worden door Hassan Ouahabi, ondanks dat er aanvankelijk drie man van Gouda buitenspel stonden. Niet dus op het moment van scoren, maar wel daarvoor. Scheidsrechter Tang liet zich er door aanvoerder Mark van der Laan van overtuigen te gaan praten met de Moordrecht-grensrechter en dat leverde na enige tijd een terechte annulering op. Dat bleek wel uitstel van excecutie, want in de 14e minuut speelde Issam el Bouazatti linksbuiten Pim de Visser aan, die de bal uit de draai met rechts laag in de verre hoek schoot, onder keeper Dave van den Berg door, 0-1.

In de 22e minuut een lange solo van de snelle Moordrecht pingeldoos Appie Kayssy (nr. 11) die van links naar rechts trok en op het moment dat iedereen aannam dat hij te veel naar de zijkant uitgeweken was, toch nog hard richting verre hoek schoot en zowaar stond het 1-1.

Even later kreeg Kjeld Both, centraal achterin spelend samen met Stephan Kapteijn, terecht geel voor een te harde overtreding; hij was duidelijk te laat. In de 31e minuut een grote kans voor Moordrecht, maar het leer werd ruim over geschoten.

Na de thee kwam Nick van der Elburg in het veld voor Kjeld Both. In de 60e minuut begon Issam el Bouazatti aan een ononderbroken solo, waardoor hij centraal in een vrije schietpositie kwam en met een nauwkeurige schuiver de bal in de linker benedenhoek plaatste, 1-2. Daarna werd Hassan Ouahabi vervangen door Jessy Hoekstra.

In de 66e minuut een uitgebreide aanval na een vrije trap, waarbij Stephan Kapteijn de laatste rebound hard in schoot. De keeper stopte de bal half voor de voeten van Jessy Hoekstra en Issam el Bouazatti, waarbij Jessy dankbaar zijn eerste doelpunt van het seizoen liet aantekenen. De grensrechter van Moordrecht vlagde voor buitenspel, waarbij de Gouda-spelers dus op het moment van schieten al buitenspel gestaan moeten hebben. Scheidsrechter Tang was de mening toegedaan dat dit niet het geval was en gaf zijn fiat aan het doelpunt, 1-3. Daarna was het "verzet" van Moordrecht wel definitief gebroken. Hierop werd aanvoerder Jilles Oosterom vervangen door Jeffrey Tang, die diverse mensen vanmiddag in het ootje nam, door met een stalen gezicht te melden dan de scheidsrechter een oom van hem was. Op de vrijwel vaste reactie, "Oh ja, ..." kon hij dan verder, al naar gelang zijn gesprekspartner, zijn "act' uitbouwen. Humor!

In de 77e minuut kreeg Daan de Heer, die het vandaag zo te zien wat rustiger aan deed, een vrije schietkans, maar hij schoot over. Hetzelfde gebeurde in de 81e minuut, maar nu werd het schot verwerkt tot corner. In de 87e minuut een mooie aanval. Pim de Visser werd op links vrij weggestuurd. Hij zette de bal door de lucht teruggetrokken voor en Issam el Bouazatti nam het leer ineens uit de lucht op de slof, 1-4.

In de 89e minuut had keeper Mees nog een goede redding nodig op een onverwachte oprisping van de thuisploeg en in de laatste seconden kon Michel Bloemen nog scoren, maar hij miste de kans. Maar al met al kon Gouda best tevreden zijn en liep zaterdag zelfs nog verder uit aan kop van de ranglijst.

Nacompetitie
Ook vandaag weer de nodige verrassingen met betrekking tot de nacompetitieplekken. Zo werd Bodegraven - VEP 4-4, verloor SC Woerden thuis met 1-3 van het kennelijk nog niet opgevende Siveo '60, speelde winnaar van de 2e periode Linschoten thuis met 2-2 gelijk tegen de nummer laatst SPV '81 en eindigde de topper WDS - Kamerik in 2-2. Dat betekent dat Kamerik de koppositie behoudt in de 3e periode en dat de laatste kans voor WDS op nacompetitievoetbal ligt in een goede ranglijstpositie. Te beginnen 4 mei tegen VEP en daarna op 11 mei in het Groenhovenpark tegen Gouda. Moerkapelle kroop, door zelf met 7-0 te winnen van De Rijstreek, in de 3e periode als enige echte concurrent dichterbij Kamerik, en staat nu op 3 punten achterstand met nog een relatief licht programma, al weet je het in 4B maar nooit.

ZATERDAG 20 MAART 2019: MOORDRECHT - GOUDA 1-4.
DOELP. PIM DE VISSER 0-1 (14E MINUUT);"APPIE" KAYSSY 1-1 (22E MINUUT); RUST; ISSAM EL BOUAZATTI 1-2 (60E MINUUT); JESSY HOEKSTRA 1-3 (66E MINUUT) EN ISSAM EL BOUAZATTI 1-4 (87E MINUUT)

Voorlopig speelt Gouda niet voor het "echie", pas weer op 11 mei, maar er wordt op donderdag 25 april om 20u15 geoefend in Pijnacker tegen de oude club van oefenmeester Peter Huisman, Oliveo, uitkomend in de 2e klasse D op zondag, als nummer 3 stevig op een nacompetitieplek geposteerd.