Gerard van Ruitenberg per direct weg bij BVCB

26 January 2020, 13:05 uur
Sport
mainImage

De Goudse voetbaltrainer Gerard van Ruitenburg en BVCB nemen per direct afscheid van elkaar.

Na de tegenvallende prestaties en onvoldoende zicht op verbetering hebben de club en de trainer, met wederzijds goed vinden, besloten de samenwerking eerder dan gepland te beëindigen.

Van Ruitenburg was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij BVCB. De eerste seizoenshelft verliep moeizaam met als resultaat een twaalfde plaats op de ranglijst van de eerste klasse B.

Komende week neemt Jan Everse de taken als hoofdtrainer van Van Ruitenburg over. Het bestuur zal zich op korte termijn beraden op een oplossing voor de midden of middellange termijn.

Van Ruitenberg was vorig jaar ook de opvolger van Jan Everse. Van Ruitenberg is ook afkomstig uit het brede netwerk van Everse. Everse en Van Ruitenburg kennen elkaar al heel lang. Beide trainers hebben in het verleden ook met elkaar samengewerkt.

Van Ruitenburg kan bogen op een jarenlange ervaring als trainer, waarin hij menig amateurvereniging onder zijn hoede heeft gehad. Bij Gouda, CVC Reeuwijk, SVV, DONK en vorig seizoen Meeuwenplaat bereikte de Goudse trainer minimaal de nacompetitie. Verder heeft hij de jeugd van FC Den Haag en Feyenoord B1 getraind. Ook buitenlandse clubs staan op zijn palmares: in Roemenië en Egypte trainde hij in wat in Nederland de Eredivisie heet. Voorts is de 62-jarige coach actief geweest bij de jeugd in onder meer Saudie Arabië, Quatar, en China.