Flitsende start golfer Luiten in Schots Open

1 October 2020, 22:28 uur
Sport
mainImage
ANP

Golfer Joost Luiten is voortvarend begonnen in het Schots Open, een van de toonaangevende toernooien in de Europese Tour. De Rotterdamse prof opende op The Renaissance Club in North Berwick met een ronde van 63 slagen, acht onder par, en deelt de tweede plaats. Alleen de Engelsman Lee Westwood deed het met een ronde van 62 slagen (-9) nog beter.

Luiten kon terugkijken op een flitsende rondgang langs de achttien holes. Hij grossierde in birdies - negen stuks - en moest slechts één foutje toestaan. Op hole 11 noteerde hij zijn enige bogey. Routinier Westwood maakte vijf birdies en wist twee keer een eagle binnen te tikken. De Zweed Alexander Björk kwam evenals Luiten uit op 63.

De geboren Bleiswijker had de eerste periode na de lange coronabreak moeite met zijn spel. Vooral zijn swing liet hem in de steek. Hij haalde in drie van de vijf toernooien die hij speelde niet eens de cut. Luiten toonde vorige week al voorzichtig herstel met de elfde plaats in het Iers Open.

Luiten kwam als een van de laatste spelers in actie, maar hij had geen reden tot klagen. "De laatste twee holes heb ik zo goed als in het donker gespeeld. Maar ik speelde vandaag solide, raakte veel fairways en greens en de putter deed ook nog zijn werk", zei hij op golf.nl.

Het Schots Open maakt deel uit van de Rolex Series; er zijn veel punten te verdienen voor de wereldranglijst en het prijzengeld bedraagt 7 miljoen dollar.


Door: ANP