Feyenoord wil Senesi met komst Pratto 'inpalmen'

29 December 2020, 17:09 uur
Sport
mainImage
Youtube Feyenoord
Senesi

Feyenoord maakt van de lockdown gebruik om het contract met zijn 23-jarige centrumverdediger Marco Senesi te verlengen. De huidige verbintenis met de Argentijn loopt door tot de zomer van 2023. Feyenoord wil er een jaar bij om op die manier de transferwaarde op grote hoogte te houden. De zaakwaarnemer van Senesi is zijn vader.

Onderdeel van de onderhandelingen vormt de mogelijke komst van de spits Lucas Pratto van River Plate. Feyenoord geeft om een extra reden de voorkeur aan deze Argentijn, omdat hij misschien ook de heimwee van Senesi naar zijn geboorteland kan verzachten.

Senesi kwam in september 2019 op voorspraak van oud Feyenoord-doelman Henk Timmer naar Feyenoord. Het was de toenmalige tijdelijke technisch-directeur Sjaak Troost die de transfer doordrukte. De eerste weken leek de komst van Senesi een fiasco, maar al snel werd hij de belangrijkste schakels in de defensie van Feyenoord. Hij werd voor 8 miljoen door de Rotterdammers gekocht en vertegenwoordigt inmiddels een dubbele waarde.