Feyenoord verzuimt Twente in slotfase te verslaan

20 September 2020, 16:46 uur
AS Media
Steven Berghuis.

Feyenoord heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen genoegen moeten nemen met een gelijkspel. De ploeg van trainer Dick Advocaat kwam tegen FC Twente niet verder dan 1-1. Feyenoord kreeg in de blessuretijd nog wel drie grote kansen op de winnende treffer, maar Steven Berghuis (twee) en invaller Luciano Narsingh verzuimden om hun ploeg te behoeden voor puntenverlies.

De 13.000 supporters van Feyenoord die naar binnen mochten, zagen hun ploeg al snel op achterstand komen. Binnen 2 minuten rondde Václav Cerný een flitsende aanval van Twente doeltreffend af. Na een actie van linksbuiten Queensy Menig en een hakje van spits Danilo kon de Tsjech vrij uithalen. Cerny maakte zijn tweede doelpunt in de eredivisie, zijn eerste voor Twente.

Net als vorige week in de gewonnen openingswedstrijd bij PEC Zwolle (0-2) voetbalde Feyenoord stroef. Orkun Kökcü, die op het middenveld voor de creatieve ideeën moet zorgen, bleef opnieuw onzichtbaar. De aanvallende impulsen moesten vooral komen van de opkomende vleugelverdedigers Lutsharel Geertruida (rechts) en Ridgeciano Haps (links). Zo'n actie van Geertruida leidde na 25 minuten tot de gelijkmaker.

De opgestoomde rechtsback werd in het strafschopgebied onderuit getrokken door Jayden Oosterwolde. Berghuis zag zijn eerste inzet vanaf 11 meter gestopt worden door doelman Joël Drommel, maar de Feyenoorder mocht opnieuw aanleggen omdat hij bij de rebound werd aangetikt. De tweede strafschop schoot Berghuis wel vol overtuiging langs Drommel: 1-1.

Feyenoord, dat kort voor rust centrumverdediger Eric Botteghin geblesseerd zag uitvallen, slaagde er ook daarna maar niet in om de wedstrijd in handen te nemen. De ploeg van Advocaat creëerde lange tijd amper kansen. Bryan Linssen dook aan het begin van de tweede helft even gevaarlijk op voor het doel van Drommel, maar hij schoot over. Aan de andere kant deed Menig hetzelfde bij een uitbraak van Twente.

Een kwartier voor tijd voorzag Advocaat zijn ploeg van een aanvallende impuls door Robert Bozenik en de Portugese debutant João Carlos Teixeira in te brengen. In de 6 minuten extra tijd kreeg Feyenoord ineens toch nog kans op kans op de 2-1, maar Berghuis tikte de bal twee keer naast en Narsingh schoot alleen voor Drommel over.