Feyenoord verspeelt ook bij Sparta punten en kent slechte start

20 August 2023, 17:11 uur
ANP

Feyenoord beleeft een slecht begin van het nieuwe voetbalseizoen. De regerend landskampioen wist zondag bij stadgenoot Sparta Rotterdam een nederlaag pas in de slotfase te voorkomen: 2-2. Feyenoord kwam vorige week tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie voor eigen publiek niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Fortuna Sittard en ruim een week daarvoor was PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 1-0 te sterk.

"We willen bloed, zweet en tranen", zongen de meegereisde fans van Feyenoord na afloop richting hun spelers. Puntenverlies was vorig seizoen vrij uitzonderlijk voor de Rotterdammers, die in de Eredivisie maar twee keer verloren. Dat gebeurde tegen PSV (4-3) en Vitesse (0-1). Feyenoord was bovendien al kampioen toen het Vitesse in mei trof.

Doelman Justin Bijlow ontbrak op Het Kasteel met een polsblessure. Timon Wellenreuther verving hem, net als vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen Sparta. De Duitser speelde toen een hoofdrol door onder meer een strafschop te stoppen. Feyenoord won begin april moeizaam (late 3-1) en zette daarmee een grote stap richting titel.

Moeilijk

Ook nu had Feyenoord het moeilijk. Op het middenveld zoekt Slot nog naar zijn beste formatie. Ramiz Zerrouki verdween na een tegenvallend optreden tegen Fortuna naar de reservebank.

Calvin Stengs kreeg in een redelijk gelijkopgaande eerste helft na een half uur spelen een grote kans. Doelman Nick Olij stopte zijn inzet knap. Kort voor rust was het aan de andere kant wel raak. Op aangeven van oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman opende de Canadese spits Charles-Andreas Brym in de korte hoek de score: 1-0.

Sauer

Slot liet Alireza Jahanbakhsh in de rust in de kleedkamer achter en de 17-jarige Slowaak Leo Sauer mocht debuteren. Het was Sparta dat in de 54e minuut via opnieuw Brym snel toesloeg: 2-0.

Feyenoord begon aan een slotoffensief, dat vorig seizoen vaak resulteerde in succes. Dat gebeurde ook nu. De Mexicaanse spits Santiago Giménez kopte in de 77e minuut de aansluitingstreffer binnen. Feyenoord voerde de druk verder op. Sparta bleef lang op de been en liet in de counter na de 3-1 te maken.

Sauer schoot in blessuretijd fraai de 2-2 binnen en het was daarna aan Olij te danken dat Sparta niet verloor.