Feyenoord verslaat tien spelers FC Twente met 2-0

9 October 2022, 17:00 uur
ANP

Feyenoord heeft in de Eredivisie met 2-0 gewonnen van FC Twente, dat in De Kuip ruim 45 minuten met tien man speelde. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg aanvaller Václav Cerny rood vanwege een overtreding op Javairô Dilrosun. Kort daarvoor had Orkun Kökcü uit een vrije trap de score geopend.

Tegen tien man kwam Feyenoord in de tweede helft niet meer in de problemen. Dávid Hancko zorgde na ruim een uur spelen met een kopbal voor de tweede treffer.

Feyenoord heeft na negen wedstrijden in de Eredivisie 3 punten minder dan AZ en 2 punten minder dan Ajax. Volgende week zondag nemen de Rotterdammers het in Alkmaar op tegen de koploper. Ze spelen drie dagen eerder in de Europa League thuis tegen FC Midtjylland. Feyenoord verspeelde donderdag in Denemarken tegen die ploeg na rust een voorsprong van 2-0 (2-2).