Feyenoord verslaat Sparta door Dessers in blessuretijd

31 October 2021, 14:28 uur
Sport
mainImage
ANP
Cyriel Dessers.

Cyriel Dessers heeft Feyenoord aan een overwinning op Sparta Rotterdam geholpen. De ingevallen spits maakte in blessuretijd het enige doelpunt van de stadsderby op Het Kasteel. Dessers voorkwam met zijn treffer dat het duel tussen de Rotterdamse clubs voor het eerst sinds 1991 zonder doelpunten eindigde.

Dessers vierde zijn treffer uitgelaten. Kort voor zijn winnende doelpunt had hij ook al moeten scoren. Die misser deed denken aan twee weken geleden, toen hij voor open doel tegen RKC Waalwijk miste. Nu was de spits de gevierde man en juichten de meegereisde supporters van Feyenoord hem uitgebreid toe. Met dank aan Dessers verkleinde Feyenoord de achterstand op koploper Ajax tot 4 punten, met een wedstrijd minder gespeeld.

Het niveau van de enige stadsderby van de Eredivisie viel een beetje tegen. Sparta en Feyenoord grossierden in foutieve passes en balverlies. De thuisploeg vocht voor wat het waard was. Maar Sparta kan op dit moment even niet veel beter. Feyenoord heeft dit seizoen wel al laten zien dat het tot veel meer in staat is dan het op Het Kasteel liet zien. De bezoekers kregen vooral na rust wel de beste kansen.

Feyenoord-trainer Arne Slot vertelde vrijdag dat het vertrek van algemeen directeur Mark Koevermans geen groot item bij zijn spelers is. De meegereisde fans van de club uit Rotterdam-Zuid lieten zich ook niet uit over de oud-proftennisser, die na een reeks bedreigingen opstapt. Ze moedigden vooral hun eigen spelers aan.

Feyenoord trapte af met Alireza Jahanbakhsh, die vorige week in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur op de bank bleef. Jahanbakhsh kreeg na ruim een half uur de eerste kans. Doelman Maduka Okoye tikte zijn inzet over de lat.

Een minuut later was Sparta dichtbij de openingstreffer. Justin Bijlow voorkwam dat zijn verdediger Marcus Pedersen een schot van Adil Auassar in eigen doel werkte. Vlak voor rust verkeek Okoye zich nog bijna op een afstandsschot van Luis Sinisterra.

De Nigeriaanse keeper revancheerde zich in de openingsfase van de tweede helft, toen Bryan Linssen plotseling voor hen opdook. Even later keerde hij ook een inzet van Luis Sinisterra. De nummer 17 van de Eredivisie leek lang een punt over te houden aan de stadsderby, tot Dessers in blessuretijd scoorde.


Door: ANP