Feyenoord-trainer Slot zoekende in voorbereiding door nieuwkomers

28 August 2022, 09:47 uur
Sport
mainImage
ANP

Doordat Feyenoord veel spelers ziet komen en gaan, is het voor trainer Arne Slot moeilijker om zich voor te bereiden op de wedstrijden. Dat zei hij na het met 4-0 gewonnen thuisduel met FC Emmen.

"Het is nu allemaal weer nieuw en één dag voor de wedstrijd zijn er nog wel tien dingen die ik zou willen trainen. Maar sommige spelers weten nog niet eens hoe ze moeten opbouwen, een doeltrap vast moeten zetten of wat we met standaardsituaties doen", aldus Slot voor de camera van ESPN.

"Dat maakt dat je je continu met je staf afvraagt: wat hebben ze daadwerkelijk nodig? Want je wilt ze ook niet constant overladen met informatie. Het is ook wel leuk, maar ik had het misschien nog wel leuker gevonden als we het team bij elkaar hadden gehouden en er een paar bij hadden gekregen. Maar dat is niet de realiteit."

Slot zag Feyenoord tegen FC Emmen pas in de slotfase afstand nemen. Tot de 85e minuut stond het pas 1-0. "De eerst helft was zeker niet heel bijzonder, maar we speelden wel 45 minuten op hun helft", aldus Slot.

"Het is niet dat ik heel comfortabel op de bank zat, maar het is wel zo dat we in meerdere wedstrijden op het eind het verschil hebben gemaakt. Door heel veel te investeren in buitenspelers raken de backs vermoeid, waardoor de buitenspelers het verschil kunnen maken."

In de laatste 5 minuten was Feyenoord nog drie keer trefzeker, onder meer via invaller Santiago Giménez.