Feyenoord rondt komst Mexicaanse aanvaller Giménez af

30 July 2022, 10:19 uur
Sport
mainImage
ANP

Santiago Giménez is officieel Feyenoorder. De Rotterdammers rondden vrijdag de transfer van de 21-jarige Mexicaanse spits af.

Giménez is afkomstig van de Mexicaanse club CD Cruz Azul en ondertekent in De Kuip een contract voor vier seizoenen.

"Het is een droom voor mij om voor zo’n grote club te mogen spelen. Ik heb heel bewust voor deze stap gekozen en ben iedereen dankbaar voor het warme welkom", zegt Giménez op de website van Feyenoord. "Ik geloof dat we hier samen naar iets heel moois toe kunnen werken en mooie successen kunnen beleven."

Cruz Azul

Giménez, die is geboren in Buenos Aires in Argentinië maar opgroeide in Mexico, maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Cruz Azul. Sindsdien kwam hij in actie in meer dan honderd wedstrijden. Daarin maakte hij twintig doelpunten en gaf hij elf assists.

Giménez speelde zeven interlands voor Mexico en was twee keer trefzeker. Bij Feyenoord gaat de spits spelen met rugnummer 29.

Feyenoord versterkte zich deze transferperiode eerder met Javairô Dilrosun, Danilo, Mohamed Taabouni, Sebastian Szymanski, Mats Wieffer, Oussama Idrissi en Quinten Timber.

 


Door: ANP