Feyenoord overtuigt niet, maar wint wel van RKC Waalwijk

13 February 2022, 16:54 uur
ANP

Overtuigend was het niet, maar Feyenoord heeft wel weer een overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Arne Slot versloeg RKC in Waalwijk met 2-0. Feyenoord blijft daardoor in het spoor van PSV, de nummer 2 van de ranglijst die 1 punt meer heeft.

Feyenoord speelde in Waalwijk lang niet zo goed en overtuigend als de laatste weken. De ploeg van Slot wist zeker voor rust amper kansen te creëren. RKC was aanzienlijk gevaarlijker, vaak via de Deense aanvaller Jens Odgaard. Feyenoord-doelman Justin Bijlow voorkwam tot twee keer toe dat Saïd Bakari kon scoren. De Rotterdammers leverden de bal vaak zomaar in. De Noorse middenvelder Fredrik Aursnes, dit seizoen vaak een van de meest stabiele krachten, leidde daarmee tot twee keer toe een kans voor de thuisclub in.

Een week eerder had Feyenoord met veel machtsvertoon de derby tegen Sparta gewonnen. Volgens Slot speelde zijn ploeg toen voor rust het beste half uur van dit seizoen. Hij stuurde tegen RKC dan ook dezelfde elf spelers het veld in. In het Mandemakers-stadion worstelde Feyenoord echter met zichzelf.

Blunder

Dankzij een blunder van doelman Etienne Vaessen kwamen de Rotterdammers vlak voor rust toch op voorsprong. Na een hoekschop van RKC trapte Bryan Linssen de bal naar voren, richting Orkun Kökcü die twee spelers van de thuisclub bij zich had. Desondanks kwam Vaessen ver uit zijn doel, in een poging om Kökcü af te stoppen. De Turkse middenvelder kopte de bal langs de keeper en schoof de bal daarna van zo'n 25 meter in het lege doel (0-1). Kökcü was de afgelopen weken tegen NEC en Sparta ook al beslissend.

Met die voorsprong op zak ging Feyenoord in de tweede helft iets beter voetballen. Vaessen herstelde zich van zijn fout met knappe reddingen op schoten van de vleugelspitsen Alireza Jahanbakhsh en Luis Sinisterra. Guus Til raakte de buitenkant van de paal. Aan de andere kant kreeg Odgaard een grote kans op de gelijkmaker. De Deen verscheen alleen voor Bijlow, maar de Oranje-international kwam als winnaar uit die strijd. Invaller Jorrit Hendrix stelde de zege van Feyenoord in de slotfase veilig met zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst.