Feyenoord ontsnapt tegen FC Volendam aan nieuwe teleurstelling

7 December 2023, 23:19 uur
ANP

Feyenoord heeft donderdagavond een derde teleurstelling in ruim een week tijd ternauwernood voorkomen. Na nederlagen tegen Atlético Madrid in de Champions League (1-3) en PSV in de Eredivisie (1-2), leek het elftal van trainer Arne Slot ook niet te kunnen winnen van FC Volendam. Pas diep in blessuretijd sloeg Feyenoord twee keer toe (3-1), waardoor de achterstand op koploper PSV kort voor het ingaan van de winterstop 'beperkt' blijft tot 10 punten.

Bij Volendam zat Michael Dingsdag voor het eerst op de bank. De voormalige verdediger werd eerder deze week aangesteld als interim-trainer als vervanger van de Duitser Matthias Kohler, die samen met de complete technische staf opstapte uit onvrede over het besluit van de raad van commissarissen om het bestuur van voorzitter Jan Smit te ontslaan.

Voor Dingsdag en zijn elftal leek er weinig eer te behalen. Feyenoord zette de Noord-Hollanders direct onder druk. Topscorer Santiago Giménez zag in de 4e minuut een schot worden geblokt. Een aantal minuten later was de Mexicaan weer in de buurt van een treffer. Yankuba Minteh onderschepte de bal op eigen helft en sprintte richting het doel van Volendam. De Gambiaan legde de bal op het laatste moment breed op Giménez. De spits stuitte op keeper Mio Backhaus.

Minteh startte in de plaats van Calvin Stengs, die door een blessure ontbrak. Trainer Arne Slot gunde verder Antoni Milambo zijn eerste basisplaats in de Eredivisie. De 18-jarige middenvelder kreeg de voorkeur boven Ramiz Zerrouki. Zerrouki deed zondag tegen PSV nog vanaf het begin mee.

De openingstreffer van Feyenoord viel alsnog binnen het kwartier. Quinten Timber schoot in de 13e minuut diagonaal raak. Voor de Utrechter betekende het zijn vierde doelpunt in de Eredivisie in de laatste vijf duels. FC Volendam kwam na een half uur spelen onverwacht langszij. Lequincio Zeefuik speelde de weinig wendbare Gernot Trauner in het zestienmetergebied vrij eenvoudig uit en passeerde Justin Bijlow (1-1).

Feyenoord voerde de druk in de beginfase van de tweede helft op. Een voorsprong leverde dat niet op, waarna Slot met Ayase Ueda, Igor Paixão en Zerrouki binnen het uur drie nieuwe spelers in het veld bracht.

Grote kansen bleven ook daarna lange tijd uit. Verdediger David Hancko schoot in de 77e minuut over. In de blessuretijd sloeg de thuisploeg alsnog toe. Giménez kopte raak op aangeven van invaller Javairô Dilrosun en daarna scoorde ook Paixão nog.