Feyenoord ondanks verlies naar groepsfase Conference League

26 August 2021, 21:01 uur
ANP
Guus Til.

Feyenoord heeft zich ondanks een nederlaag geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. Na de fraaie 5-0 zege vorige week in eigen huis tegen het Zweedse IF Elfsborg, gingen de Rotterdammers donderdag in Zweden met 1-3 onderuit.

De thuisploeg kwam in de 42e minuut op voorsprong door een doelpunt van Johan Larsson. De aanvoerder scoorde uit een vrije trap. Vijf minuten na rust was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Alexander Bernhardsson werkte de bal in de verre hoek. Hij profiteerde van een verkeerde ingooi van Marcus Pedersen. In de 59e minuut waren de Zweden opnieuw dicht bij een treffer. Christopher McVey kopte de bal uit een hoekschop in het doel, maar keeper Ofir Marciano redde knap. Een paar minuten later deed Feyenoord iets terug. Guus Til scoorde van dichtbij nadat hij de bal in de voeten had gekregen van Luis Sinisterra. Het was voor Til zijn zesde doelpunt in de Conference League. In de 77e minuut bepaalde Marokhy Ndione de eindstand op 3-1.