Feyenoord naar finale play-offs na winst op Sparta

19 May 2021, 23:07 uur
ANP

Feyenoord heeft de halve finale van de play-offs tegen Sparta gewonnen. Een benutte strafschop van Steven Berghuis en een eigen doelpunt van Tom Beugelsdijk volstonden voor een zege van 2-0 in De Kuip met 6500 toeschouwers.

FC Utrecht is de tegenstander van Feyenoord in finale van de play-offs om een plaats in de tweede voorronde van de nieuwe Conference League. Het is nog onduidelijk waar en wanneer die eindstrijd wordt gespeeld. Volgens het schema van de KNVB mag Feyenoord de finale zaterdag in De Kuip voetballen. Maar burgemeester Ahmed Aboutaleb wil dat niet vanwege het Eurovisie Songfestival in Ahoy.

Berghuis schoot Feyenoord in de 31e minuut op voorsprong. De aanvoerder benutte een strafschop, nadat Adil Auassar de doorgebroken Ridgeciano Haps had gevloerd. Twee minuten later werkte de ongelukkige Tom Beugelsdijk een voorzet van Luis Sinisterra achter zijn doelman Maduka Okoye van Sparta (2-0).