Feyenoord lijkt na oefenzege op Benfica klaar voor nieuwe seizoen

30 July 2023, 18:19 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord lijkt klaar voor het nieuwe seizoen. De kampioen van Nederland was in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding te sterk voor Benfica (2-1). Igor Paixão en de teruggekeerde Santiago Giménez zetten de thuisploeg voor rust op voorsprong in een uitverkochte Kuip. Petar Musa scoorde in de slotfase voor de bezoekers. Trainer Arne Slot had toen alle veldspelers van zijn basisploeg al gewisseld.

Feyenoord opent vrijdag het nieuwe voetbaljaar met een duel met bekerwinnaar PSV om winst van de Johan Cruijff Schaal. Waar de concurrent uit Eindhoven net als Ajax nog speurt naar versterkingen, daar zijn de contouren van de basisformatie van Feyenoord al aardig zichtbaar.

De club uit Rotterdam startte met Giménez in de spits. De Mexicaan miste een het grootste deel van de voorbereiding omdat hij met de nationale ploeg van Mexico actief was op de Gold Cup. Hij vormde een voorhoede met Paixão en Alireza Jahanbakhsh.

De van Antwerp overgekomen Calvin Stengs was de meest aanvallende middenvelder van de basisploeg van de kampioen. Mats Wieffer en Ramiz Zerrouki kregen de voorkeur boven Quinten Timber, die op de bank moest plaatsnemen. Voor de nieuwe aanvoerder Gernot Trauner kwam het laatste oefenduel van de voorbereiding nog te vroeg. Lutsharel Geertruida verving hem centraal in de defensie. Hij vormde een achterhoede met doelman Justin Bijlow, Marcus Pedersen, David Hancko en Quilindschy Hartman.

Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes keerden als basisspelers van Benfica terug in De Kuip. Kökçü nam voor het oefenduel afscheid van het Legioen in De Kuip De oud-aanvoerder was zichtbaar geëmotioneerd. "Dat had ik niet verwacht", stamelde hij door een microfoon.

 


Door: ANP