Feyenoord lijdt bij FC Utrecht eerste nederlaag van seizoen

29 August 2021, 15:21 uur
ANP

Arne Slot heeft in de Eredivisie zijn eerste nederlaag als trainer van Feyenoord geleden. Na zeges op Willem II (0-4) en Go Ahead Eagles (2-0), gingen de Rotterdammers onderuit bij FC Utrecht (3-1). Feyenoord gaf de wedstrijd in de fase kort voor rust en direct na de pauze uit handen.

FC Utrecht passeerde dankzij de zege Feyenoord op de ranglijst. Het elftal van trainer René Hake, dat dit seizoen mee wil strijden voor de plekken achter favorieten Ajax en PSV, heeft na drie speelronden 7 punten. Feyenoord blijft op 6 punten staan.

Slot moest net als donderdag in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Elfsborg IF in de Conference League improviseren in zijn achterhoede. De Argentijn Marcos Senesi bleek nog niet op tijd fit. Slot koos dit keer niet voor middenvelder Wouter Burger naast Gernot Trauner in het centrum, maar voor verdediger Ramon Hendriks. De 20-jarige Hendriks maakte daarmee zijn basisdebuut in de Eredivisie.

Feyenoord speelde verder met een herkenbaar elftal, met daarin ook de drie Oranje-internationals Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Guus Til. Malacia kreeg na een klein kwartier spelen een strafschop tegen, maar die beslissing werd teruggedraaid omdat hij geen overtreding bleek te hebben gemaakt op Anastasios Douvikas.

Utrecht had het wat betere van het veldspel en Quinten Timber was in de 31e minuut met een schot op de paal dichtbij een doelpunt. Even daardoor redde Utrecht-doelman Maarten Paes op een schot van Orkun Kökcü.

Luis Sinisterra opende in de laatste minuut van de reguliere speeltijd van de eerste helft de score. Na een goede pass van Alireza Jahanbakhsh kwam de Colombiaan op de voor hem kenmerkende manier naar binnen en hij schoot in de korte hoek raak: 0-1. Tegen Willem II en de Conference League (meerdere keren) was hij ook al trefzeker.

FC Utrecht kwam diep in blessuretijd toch langszij. Aanvoerder Willem Janssen kon de bal na een vrije trap van dichtbij binnen tikken, nadat Douvikas de bal breed legde.

Feyenoord gaf de wedstrijd in de beginfase van de tweede helft weg. In de 48e minuut kopte Mike van der Hoorn uit een hoekschop op doel en Moussa Sylla verlengde de bal: 2-1. Kort daarna mocht Utrecht na een overtreding van Malacia wel een strafschop nemen. Oud-Feyenoorder Simon Gustafson scoorde en bracht daarmee de marge op twee.

De Rotterdammers drongen daarna nog wel even aan, maar Utrecht liet het niet spannend meer worden.