Feyenoord legt Mexicaanse spits Giménez jaar langer vast

3 August 2023, 18:03 uur
Sport
mainImage
ANP
Santiago Giménez.

Feyenoord heeft het contract van de Mexicaanse spits Santiago Giménez opengebroken en met een jaar verlengd. De 22-jarige spits had in Rotterdam een contract tot de zomer van 2026, maar hij ligt nu tot medio 2027 vast. De gewilde aanvaller werd in verband gebracht met diverse grote clubs.

"Ik ben Feyenoord dankbaar voor het vertrouwen dat uit deze contractverlenging spreekt. De club heeft mij op alle mogelijke manieren geholpen om mijn aanpassing goed te laten verlopen toen ik naar Rotterdam kwam", aldus de Zuid-Amerikaan. "Door de hulp van de trainers en mijn medespelers heb ik een geweldig eerste seizoen beleefd. Met supporters die me altijd ongelofelijk veel energie geven. Daarmee leef ik echt mijn droom op dit moment en ik kijk meer dan uit naar het komende seizoen en onze nieuwe uitdagingen."

Giménez kwam afgelopen seizoen in alle competities 23 keer tot scoren. Daarmee was hij de clubtopscorer. Door zijn goede seizoen werd hij door de Mexicaanse bondscoach geselecteerd voor de Gold Cup en in de finale, tegen Panama, maakte hij vlak voor tijd het winnende doelpunt.

Giménez werd vorig jaar overgenomen van de Mexicaanse club Cruz Azul. Net als afgelopen seizoen gaat hij met rugnummer 29 spelen.

Feyenoord speelt vrijdag de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. PSV is in Rotterdam de tegenstander. De Rotterdammers beginnen de Eredivisie op zondag 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

 


Door: ANP