Feyenoord in poule met Atlético Madrid, Lazio Roma en Celtic

31 August 2023, 18:56 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord neemt het in de groepsfase van de Champions League op tegen de Spaanse club Atlético Madrid en Lazio uit Italië. De Schotse kampioen Celtic is de derde tegenstander in groep E.

Bij Atlético Madrid staat Memphis Depay onder contract. De Madrilenen werden afgelopen seizoen derde in Spanje, achter grootmachten FC Barcelona en Real Madrid.

Feyenoord trof Lazio vorig seizoen ook in de groepsfase van de Europa League. In Rome won Lazio met 4-2 en in De Kuip werd het 1-0 voor de ploeg van trainer Arne Slot. Lazio eindigde in de Serie A op de tweede plaats, achter Napoli. De duels tussen Feyenoord en clubs uit Rome worden doorgaans breed uitgemeten vanwege de vernielingen die supporters in het verleden hebben aangericht in het centrum van de stad.

Celtic en Feyenoord stonden in 1970 tegenover elkaar in de finale van de Europa Cup I, de voorloper van de Champions League. Feyenoord won de eindstrijd in Milaan met 2-1. Ove Kindvall werd in de 116e minuut de matchwinner.

De Rotterdammers zaten bij de loting in Monaco in pot 1 en ontliepen zodoende de allerbeste clubs van Europa. Feyenoord plaatste zich als landskampioen rechtstreeks voor de poulefase van het grootste clubtoernooi van Europa.

De poulewedstrijden beginnen op dinsdag 19 september. De finale is op 1 juni in Londen, op Wembley.

De wedstrijden in de groepsfase worden op de volgende data afgewerkt:
Matchday 1: 19 en 20 september
Matchday 2: 3 en 4 oktober
Matchday 3: 24 en 25 oktober
Matchday 4: 7 en 8 november
Matchday 5: 28 en 29 november
Matchday 6: 12 en 13 december