19 September 2024, 21:02 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord verkeert al vroeg in het seizoen in de problemen. Na een slechte start van de Eredivisie, begonnen de Rotterdammers dramatisch aan hun Europese campagne. De Duitse kampioen Bayer Leverkusen was in De Kuip tijdens de eerste speelronde van de Champions League met liefst 4-0 te sterk. Die stand was bij rust al bereikt. De fans van Feyenoord lieten met een fluitconcert halverwege duidelijk hun onvrede blijken.

De nieuwe trainer Brian Priske wist op voorhand dat het niet makkelijk was de succesvolle Arne Slot op te volgen. De huidige resultaten werken niet mee voor de Deen, die een dag voor het duel met Leverkusen nog om tijd vroeg. Hij wees op de vele personele wijzigingen bij Feyenoord deze zomer.

De Zuid-Koreaanse nieuwkomer Hwang In-beom is inmiddels speelgerechtigd en stond voor het eerst in de basis. Aanvoerder Quinten Timber en Ramiz Zerrouki maakten de middenlinie compleet. Priske koos verder voor Gernot Trauner en Thomas Beelen als centraal verdedigingsduo. David Hancko voetbalde als linksback.

Balverlies aan basis tegentreffers

Zerrouki stond in de vijfde minuut aan de basis van de eerste tegentreffer. De Algerijn verspeelde de bal simpel aan Robert Andrich, die Florian Wirtz in staat stelde te scoren: 0-1. Feyenoord voetbalde daarna even aardig mee, maar grote kansen leverde dat niet op.

Leverkusen maakte Feyenoord het laatste kwartier voor rust duidelijk wat het precies betekent om in de Champions League te voetballen. Spits Victor Boniface gaf de bal met een slim handigheidje (hij deed alsof hij met rechts ging trappen, maar deed dat met links) mee aan Jeremie Frimpong. De Oranje-international legde de bal bij de tweede paal neer voor Álex Grimaldo. In de 36e minuut verzorgde Frimpong ook de assist bij de tweede treffer van Wirtz, die bij een counter makkelijk weg sprintte bij enkele Feyenoorders (0-3).

Fout Wellenreuther

De pijn was daarmee nog niet geleden voor Feyenoord. Doelman Timon Wellenreuther ging opzichtig in de fout bij een ongevaarlijke kopbal, die hij in eigen doel werkte (0-4).

Priske slachtofferde in de rust Zerrouki en bracht Gijs Smal. Leverkusen hoefde met die ruime voorsprong niet zo nodig meer en liet de bal vaker aan Feyenoord. De thuisploeg kreeg wel wat kansen, maar een doelpunt bleef uit.