Feyenoord hoeft bij Volendam niet tot het uiterste te gaan

6 November 2022, 16:40 uur
ANP

Feyenoord heeft zondagmiddag in de Eredivisie gewonnen van Volendam. De formatie van trainer Arne Slot deed dat in een vrij eenzijdige wedstrijd met 2-0. De Rotterdammers hebben daardoor nog maar 1 punt minder dan koploper Ajax, dat later op de dag nog het topduel met PSV gaat spelen.

Enkele dagen na de kwalificatie voor de achtste finales van de Europa League tegen Lazio hoefde Feyenoord in Volendam niet tot het uiterste te gaan. De Rotterdammers namen snel afstand van de tegenstander en kwamen verder niet of nauwelijks in de problemen.

Danilo zette Feyenoord na iets meer dan een kwartier op voorsprong. Hij tikte vrijstaand in na een voorzet van Javairô Dilrosun. Even eerder was de Braziliaan ook al gevaarlijk, maar toen stuitte hij op doelman Filip Stankovic. Ook Lutsharel Geertruida was gedurende het openingsoffensief van de Rotterdammers een keer dreigend, maar miste het doel.

Szymanski

Vlak voor rust zette Sebastian Szymanski Feyenoord op 0-2. De Pool schoot raak na door Danilo de diepte in te zijn gestuurd. Volendam was niet in staat er veel tegenover te zetten.

In de spits had Danilo de voorkeur gekregen boven Santiago Giménez, die enkele dagen eerder in het Europese treffen met Lazio (1-0) nog de matchwinner was. De Mexicaan viel halverwege de tweede helft nog wel in. Achterin was er een basisplaats voor Quilindschy Hartman. Hij werd na een uur vervangen.

Vergelijkbaar beeld

De tweede helft gaf een vergelijkbaar beeld. Meteen na de hervatting voorkwam Stankovic nog net dat Danilo opnieuw scoorde. Ook greep de doelman goed in bij een schot van Dávid Hancko.

Het eerste gevaar van Volendamse kant kwam van Gaetano Oristanio. Zijn schot ging echter over het doel van Justin Bijlow.