Feyenoord haalt Quinten Timber voor recordbedrag binnen

28 July 2022, 19:52 uur
Sport
mainImage
ANP
Quinten Timber.

Feyenoord heeft Quinten Timber voor vier jaar vastgelegd. De 21-jarige middenvelder komt over van FC Utrecht, dat hem vorig jaar transfervrij overnam van Ajax. Feyenoord betaalt nu naar verluidt 8,5 miljoen euro voor Timber, waarmee hij de duurste aankoop ooit van de Rotterdamse club is. FC Utrecht meldt dat het nog nooit een speler voor meer geld heeft verkocht.

De tweelingbroer van Ajacied en Oranje-international Jurriën Timber speelde tussen 2008 en 2014 in de jeugdopleiding van Feyenoord. De broers stapten samen over naar Ajax. Terwijl Jurriën Timber doorbrak in de Amsterdamse hoofdmacht en zelfs het Nederlands elftal haalde, bleef Quinten steken in Jong Ajax. In dienst van FC Utrecht beleefde hij afgelopen seizoen zijn doorbraak. In 31 wedstrijden in de Eredivisie maakte de middenvelder twee doelpunten en gaf hij vier assists.

Timber wekte met zijn spel de aandacht van clubs uit binnen- en buitenland. Feyenoord, dat deze zomer tientallen miljoenen euro's ophaalde met de verkoop van onder anderen Tyrell Malacia (Manchester United) en Luis Sinisterra (Leeds United), bleek het meest slagvaardig.

"Het voelt zeker vertrouwd om hier terug te zijn", vertelt Timber op de website van de club uit Rotterdam. "Toen ik naar De Kuip reed, voelde het als thuiskomen. Feyenoord heeft z’n best gedaan om me terug te halen en daar ben ik blij mee. Om acht jaar na mijn vertrek hier weer te mogen staan, in dit stadion waarin de supporters hun energie overbrengen op de ploeg, is fantastisch. Ik ben fit en heb er zin in om vrijdag meteen mee te trainen."

Timber speelde in jeugdelftallen van Feyenoord samen met spelers als Lutsharel Geertruida en Orkun Kökcü.

 


Door: ANP