Feyenoord flitst voorbij Almere City na onweersbui boven De Kuip

27 August 2023, 17:46 uur
ANP

Feyenoord weet weer wat winnen is. De kampioen leefde zich uit in de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Almere City (6-1), dat na drie speelronden nog steeds wacht op het eerste punt ooit in de Eredivisie.

Feyenoord was wel toe aan een succesje, na de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (0-1) en gelijkspel tegen Fortuna Sittard (0-0) en Sparta Rotterdam (2-2). De kampioen startte voortvarend en leidde na vier minuten met 1-0. Santiago Giménez opende de score, op aangeven van Quinten Timber. De toeschouwers in de volle Kuip gingen er eens goed voor zitten, maar scheidsrechter Bas Nijhuis dirigeerde beide ploegen na zeven minuten naar binnen vanwege een onweersbui die langer dan aanvankelijk verwacht boven het stadion bleef hangen. Pas na ruim een uur kon het duel weer worden hervat.

Feyenoord bleek weinig aan scherpte te hebben verloren en leidde na negentien minuten met 3-0. Igor Paixão scoorde op aangeven van Calvin Stengs en Lusharel Geertruida maakte alleen voor doelman Nordin Bakker ook geen fout. Thomas Robinet mocht zich aanrekenen dat beide ploegen niet met een tussenstand van 3-2 gingen rusten. De Franse spits van Almere City miste twee grote kansen. Hij gleed eenmaal uit voordat hij wilde schieten. Robinet schoot ook naast terwijl hij nagenoeg op de doellijn stond.

Veel te sterk

Feyenoord was na rust ook in een lager tempo veel te sterk voor de bezoekers. Mats Wieffer tekende voor 4-0. De middenvelder raakte eerder in het duel al de lat. Giménez maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd vanaf de strafschopstip (5-0). Timber bekroonde een goed optreden met de 6-1. Even voor die treffer scoorde de ingevallen Jochem Ritmeester van de Kamp voor Almere City.

Trainer Arne Slot kon nog geen beroep doen op zijn aanwinsten Luka Ivanusec en Ondrej Lingr. Gernot Trauner, hersteld van een knieblessure, verscheen voor het eerst aan de aftrap en Yankuba Minteh kreeg op de rechterflank de voorkeur boven Alireza Jahanbakhsh. De van FC Twente overgekomen Ramiz Zerrouki kwam na 71 minuten voor Wieffer het veld in. De 19-jarige Gjivai Zechiël mocht bij een voorsprong van 5-0 debuteren bij Feyenoord. De talentvolle middenvelder loste Quilindschy Hartman af.