Feyenoord en PSV strijden in De Kuip om Johan Cruijff Schaal

4 August 2023, 09:22 uur
Sport
mainImage
ANP

Landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV openen het nieuwe seizoen om 20.00 uur met een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal in De Kuip. Bij de club uit Rotterdam ontbreekt de nieuwe aanvoerder Gernot Trauner en kunnen Santiago Giménez en Calvin Stengs waarschijnlijk nog geen heel duel spelen. De nieuwe trainer Peter Bosz van de bezoekers uit Eindhoven heeft een fitte selectie.

De kampioen en bekerwinnaar spelen sinds 1996 om de Johan Cruijff Schaal. Daarvoor streden ze om de Supercup. PSV won de openingswedstrijd van het seizoen dertien keer, Feyenoord viermaal. Luuk de Jong, de aanvoerder van PSV, won de Johan Cruijff Schaal al vijf keer.

Feyenoord speelt in eigen stadion omdat het kampioen is geworden. De wedstrijd krijgt geen verlenging. Bij een gelijke stand na reguliere speeltijd moeten strafschoppen de beslissing brengen. De KNVB wil de spelers van beide clubs zo vroeg in het seizoen nog niet extra belasten. PSV speelt dinsdag alweer een belangrijk duel met Sturm Graz in de voorronden van de Champions League.

 


Door: ANP