Feyenoord bespreekt open brief met supportersvereniging

28 October 2021, 21:44 uur
Sport
mainImage
ANP
Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen van Feyenoord (r).

Feyenoord gaat de open brief die bijna twintig supportersgroeperingen aan de raad van commissarissen hebben gestuurd bespreken met de officiële supportersvereniging, FSV De Feijenoorder. Diverse groeperingen deden op de dag dat algemeen directeur Mark Koevermans zijn vertrek aankondigde de oproep om in gesprek te mogen met de clubleiding.

"Onze vaste gesprekspartner voor supporterszaken is al jaren de FSV", zegt een woordvoerder van Feyenoord in een korte reactie. "We zien op hun website dat zij de brief omarmen. Met hen zullen we bij een van de reguliere overleggen de brief dan ook bespreken."

Koevermans kondigde woensdag aan dat hij vertrekt uit De Kuip. De algemeen directeur stapt op vanwege bedreigingen. Zo werden in september 's nachts de ruiten van zijn huis ingegooid en zijn voordeur beklad, vermoedelijk door leden van de harde kern van de club. Op de deur stond met zwarte graffiti RJK gespoten, wat staat voor Rotterdam Jongeren Kern, een groep jonge hooligans. RJK behoort tot de groepen die nu een open brief hebben gestuurd aan de rvc, met het verzoek om een dialoog te starten. Lang niet al die groepen zijn bekend bij Feyenoord.

"Elke Feyenoorder weet dat de oplossing even eenvoudig als doortastend is: bestuurders en supporters moeten met elkaar dezelfde kant op gaan bewegen. Want kansen op succes worden vergroot als supporters vanaf het begin transparant betrokken worden", staat in de brief. "Het grote onderliggende probleem van deze oneliner is dat supporters en club al tientallen jaren uit elkaar aan het groeien zijn, een feit dat voornamelijk voortkomt uit het principe dat het idee leeft dat 'praten nergens toe leidt'. De vele honderden uren die club en supporters met elkaar om tafel hebben gezeten, heeft niet bijgedragen aan enige vorm van acceptatie en/of toenadering."


Door: ANP