FC Barcelona en AC Milan jagen op oud-Feyenoorder Bogarde

24 November 2020, 17:10 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Melayro Bogarde

FC Barcelona versterkt zich mogelijk met Melayro Bogarde. De 18-jarige Rotterdammer is een neef van Ajax' assistent-trainer en oud-Spartaan Winston Bogarde. De verdediger en jeugdinternational van Oranje werd opgeleid door Feyenoord. Hij verhuisde in 2018 naar Hoffenheim en maakte in mei zijn Bundesliga-debuut.

Volgens de Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio heeft Barcelona officieel navraag gedaan naar de beschikbaarheid van Bogarde, maar er zijn naar verluidt meer kapers op de kust. Ook Serie A-koploper AC Milan is in de markt.

Bogarde staat onder contract bij Hoffenheim en heeft een aflopend contract. Barça en Milan zien hem als een interessante, goedkope optie, mocht hij aan het einde van het seizoen transfervrij worden. Een winterse overgang voor een bescheiden transfersom is ook mogelijk.

Afgelopen zomer werd Bogarde nog gelinkt aan Ajax, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Na het ontslag van trainer en landgenoot Alfred Schreuder speelt hij een bijrol. Alleen in het weekeinde voor de laatste interlandperiode had de jeugdinternational een basisplaats.