Excelsior verliest van FC Emmen en zakt verder af naar plaats 16

11 March 2023, 19:28 uur
ANP
Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen.

FC Emmen heeft in de Eredivisie een kostbare zege behaald op Excelsior. Het elftal van trainer Dick Lukkien won met 2-0 en passeerde daarmee de Rotterdammers op de ranglijst. Emmen heeft na 25 speelronden 21 punten en staat vijftiende. Excelsior is met 20 punten nu de nummer 16. Aan het eind van het seizoen moet de nummer zestien play offs spelen voor lijfsbehoud in de eredivisie.

In de eerste helft leek een overwinning nog ver weg voor de thuisploeg, die bijna geen kans creëerde. Excelsior deed het niet veel beter. Middenvelder Couhaib Driouech schoot in de 9e minuut tegen de voeten van Mickey van der Hart. De doelman redde kort voor rust en net daarna bij twee pogingen van aanvaller Nikolas Agrafiotis.

Emmen sloeg na ruim een uur spelen toe. Oud-Feyenoorder Mark Diemers legde de bal uit een vrije trap bij de tweede paal op het hoofd van Ole Romeny. Sven Nieuwpoort dekte op te grote afstand.

In de 71e minuut scoorde Romeny opnieuw. Diemers gaf de bal mee aan spits Richairo Zivkovic. Keeper Stijn van Gassel stopte zijn inzet, waarna Romeny vanuit de rebound wel succes had: 2-0.

Voor Excelsior betekende het de vijfde nederlaag op rij in de competitie. Emmen won, tot zaterdag, voor het laatst op 24 januari (1-0 tegen PSV). Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen ziet per week zijn ploeg verder afzakken.