Excelsior onderuit op bezoek bij Go Ahead Eagles

30 October 2022, 09:31 uur
Orange Pictures

Go Ahead Eagles blijft verbazen in de Eredivisie. Het elftal van René Hake boekte een 3-1-overwinning op Excelsior en bleef zo voor de zevende competitiewedstrijd op rij ongeslagen. Excelsior kon de knappe overwinning van vorige week op AZ geen vervolg geven.

Go Ahead verloor zijn laatste wedstrijd begin september tegen Feyenoord, waarna achtereenvolgens twee overwinningen en vier gelijke spelen volgden. Met name door de slechte seizoensstart stond de ploeg echter nog altijd maar op de vijftiende plaats, vijf plekken onder Excelsior.

Reda Kharchouch was in de openingsfase dreigend namens de bezoekers, waarna Excelsior-keeper Stijn van Gassel redding bracht op schoten van Philippe Rommens en Bobby Adekanye. De doelman was vijf minuten voor rust echter kansloos, nadat Willum Willumsson op aangeven van Adekanye binnenschoot, 1-0.

Overige treffers

De volgende vlotte combinatie twee minuten later was ook meteen weer raak, dit keer was Willumsson de aangever en Adekanye de afmaker (2-0). Excelsior was na rust dicht bij de aansluiting via Lazaros Lamprou, maar het was aan de andere kant Isac Lidberg die na een dieptepass van Jamal Amofa de 3-0 maakte. Lazaros Lamprou deed nog wat terug namens Excelsior, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Go Ahead neemt met de zege de tiende plek over van Excelsior, dat nu elfde staat.