Erop of eronder voor Widex GZC Donk

14 April 2018, 10:41 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Eredivisie Heren waterpolo gaat zijn laatste speelronde in alvorens de play-offs gaan starten. Er zijn nog wat posities te vergeven, hieronder de scenario's per ploeg beschreven.

Posities één tot en met vier:
GZC Donk kijkt met vrees naar beneden. Sinds de maand maart speelde het zeven wedstrijden waarvan het er vier verloor. En met alleen nog een wedstrijd tegen UZSC in het verschiet kan het buiten de topvier vallen wanneer het verliest. Bij winst of gelijkspel eindigt het gewoon bij de eerste vier.

UZSC is de onbetwiste nummer één. Het valt al niet meer in te halen door de overige ploegen en kan daardoor rustig toeleven naar de kruisfinales. Of toch niet? Juist dit weekend treft het de twee ploegen waar het dit seizoen van verloor (buiten de Supercup om). Van AZC Moscow verloor het met 9-2 en door Widex GZC Donk werd het uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker. Zinspeelt het op revanche, kan het die twee ploegen nog in de weg zitten.

AZC heeft nog twee wedstrijden te gaan. Na UZSC speelt het op zaterdag tegen ZV De Ham. De ploeg is al verzekerd van een plek bij de eerste vier en ook plek twee is in zicht  Als het vanavond minimaal een punt pakt en wint bij De Ham eindigt het als tweede. Verliest het één van die wedstrijden kan het nog door Polar Bears worden bijgehaald.

Polar Bears lijkt als het doet wat het moet doen met wedstrijden tegen BZC Brandenburg en SVH, plek drie veilig te stellen. Verliest AZC vanavond, kan het op basis van een positief onderling resultaat ten opzichte van de Alphenaren nog op plek twee eindigen. In theorie kunnen de beren ook nog naar plek vijf zakken.

Posities vijf tot en met acht
De Zijl zal voor de ultieme poging gaan om op plek vier te eindigen en daarmee thuisvoordeel veilig te stellen. Als het zelf wint van SVH en GZC Donk verliest van UZSC, zijn de Leidenaren op basis van onderling resultaat de vierde ploeg in de play-offs. De huidige positie is niet in gevaar.

Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (zesde) en Het Ravijn (zevende) gaan onderling uitmaken wie er op die posities gaat eindigen. Het Ravijn zal voor de zesde stek in ieder geval moeten winnen en ervoor moeten zorgen dat de Amersfoorters er niet meer dan tien scoren. Het vorige treffen eindigde in een 11-10 overwinning voor de Amersfoorters.

Schuurman BZC kan niet meer ingehaald worden en zelf niemand meer inhalen. Zodoende zijn ze er dit jaar weer bij, vorig seioen liepen ze de play-offs op de laatste speeldag mis.

Posities negen tot en met dertien
Ook hier lijken alle posities verdeeld. Alleen als SVH van De Zijl en Polar Bears weet te winnen gaat het alsnog over KNZB JTT heen, dat al is uitgespeeld. Maar dat scenario is onwaarschijnlijk. De posities voor de play-outs zijn al wel verdeeld omdat het jeugdtalententeam niet meetelt.

Zaterdag 14 april
16.30 uur Het Ravijn - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters Dijkstra en Smit)
17.15 uur Polar Bears - BZC Brandenburg (scheidsrechters van Duijnen en Reemnet)
19.00 uur Schuurman BZC - ZPB H&L Productions (scheidsrechters van Beuningen en van Grimbergen)
19.15 uur UZSC - Widex GZC Donk (scheidsrechters Dutilh-Dumas en Bervoets)
19.15 uur De Zijl Zwemsport - SVH (scheidsrechters Nieuwenhuizen en Pool)
19.30 uur AZC Moscow - ZV De Ham (scheidsrechters van Wanrooij en Hinds)

Zondag 15 april
21.00 uur Polar Bears - SVH (scheidsrechters van Neutegem en van den Brink)

Stand Eredivisie Heren
1. UZSC 23-60
2. AZC Moscow 23-49
3. Widex GZC Donk 23-47
4. Polar Bears 22-46
5. De Zijl Zwemsport 23-44
6. Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort 23-41
7. Het Ravijn 23-38
8. Schuurman BZC 23-34
9. ZPB H&L Productions 23-29
10. ZV De Ham 23-22
11. KNZB JTT 24-15
12. SVH 22-11
13. BZC Brandenburg 23-0

Bron: waterpolo.nl