Eredivisie hervat met publiek, alleen niet in Enschede

5 February 2022, 09:35 uur
Sport
mainImage
Rotterdam Partners

De Eredivisie gaat na een korte onderbreking vanwege de interlandperiode weer verder, mét publiek in de stadions. Na wekenlang voor lege tribunes te hebben gespeeld, mogen de clubs nu één derde van de capaciteit van hun stadions gebruiken. FC Twente, dat zaterdagavond Vitesse ontvangt, vindt dat te weinig en houdt de Grolsch Veste in Enschede daarom helemaal dicht.

De 21e speelronde van de Eredivisie begint om 16.30 uur met FC Utrecht - SC Cambuur. Om 18.45 uur wordt in Limburg afgetrapt bij Fortuna Sittard tegen sc Heerenveen. De Friese club ontsloeg eind vorige maand hoofdtrainer Johnny Jansen.

PSV, de nummer 2 van de Eredivisie, speelt vanaf 20.00 uur thuis tegen AZ, dat op de vijfde plek staat. Trainer Roger Schmidt kondigde deze week aan dat hij na dit seizoen vertrekt uit Eindhoven. PSV verloor voor de interlandperiode met 2-1 van Ajax en heeft nu 2 punten minder dan de koploper. Ajax speelt zondag (vanaf 16.45 uur) thuis tegen Heracles Almelo. Die dag staat in De Kuip ook de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta op het programma (12.15 uur).


Door: ANP