Enerverend scoreverloop Gouda-Oudewater: 6-5

29 September 2019, 12:34 uur
Sport
mainImage

Een enerverend scoreverloop zaterdagmiddag bij de wedstrijd Gouda-Oudewater. Uiteindelijk won de thuisploeg met 6-5.

Het was net op tijd droog toen Gouda en FC Oudewater begonnen aan hun door sterke windvlagen opgesierde wedstrijd. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd met 1-3 en hadden er dus alle belang bij de eerste punten binnen te halen. Gouda leek daar aanvankelijk het meest van doordrongen en stond binnen 7 minuten op een 2-0 voorsprong. Geleidelijk aan konden de bezoekers het tij keren en kregen zo ook een aandeel in de score, waardoor het bij rust al 3-3 stond.

Beide teams beschikten over een kleinere keeper en dat zorgde, mede door de sterke fladderwind, ook voor enkele extra doelpunten. Bij Gouda stond in de eerste twee wedstrijden Kamal el Mariami op doel en de volgende twee wedstrijden zal dat Tobias Hommen zijn, waarna er een 'definitieve' keuze gemaakt zal worden. Ook de FC Oudewater is er wat keepers betreft nog niet helemaal uit en zette vandaag De Ruijter tussen de palen, ons nog wel bekend als keeper van OVS Oudewater.

In deze sportieve en energieke wedstrijd, goed geleid door scheidsrechter Obradovic, stonden twee gelijkwaardige ploegen in het veld, waarbij Gouda net aan de goede kant van de score bleef door een wereldgoal van Pim de Visser in de slotminuten, die toen in zijn eentje kans zag de bal vanaf de rechter vleugel in de verre kruising te laten draaien. Een laatste vrije trap daarna werd door FC Oudewater over geschoten en zo kreeg Gouda als enige ploeg loon naar werken.

Volgende week volgt de streekderby in Waddinxveen tegen Be Fair, dat zaterdag thuis met 3-0 van Lugdunum won en zo evenens de eerste drie punten binnenhaalde.

ZATERDAG 28 SEPTEMBER 2019:
GOUDA - FC OUDEWATER 6-5.

DOELP. MAIKEL HAGEMAN 1-0 (5E MINUUT); NICK VAN DER ELBURG 2-0 (7E MINUUT); WOUTER VAN SPRUNDEL 2-1 (9E MINUUT; PENALTY); MENNO VENHOF 2-2 (26E MINUUT); BART GRIFFIOEN 2-3 29E MINUUT); MAIKEL HGEMAN 3-3 (33E MINUUT); RUST; DAAN DE HEER 4-3 (47E MINUUT; PENALTY); JASPER KOOMAN 4-4 (54E MINUUT); ISSAM EL BOUAZATTI 5-4 (66E MINUUT); WOUTER VAN SPRUNDEL 5-5 (77E MINUUT) EN PIM DE VISSER 6-5 (90+2 MINUUT)