Duel met Fortuna wordt 'race tegen de klok' voor Bijlow

3 December 2021, 15:16 uur
Sport
mainImage

Feyenoord-trainer Arne Slot hoopt zondag tegen Fortuna Sittard weer te kunnen beschikken over eerste keeper Justin Bijlow. Volgens Slot wordt het echter "een race tegen de klok" voor de international van Oranje, die herstellende is na een coronabesmetting.

"Perfect is het nog niet. Hij heeft klachten gehad, maar niet zo extreem. De klachten en hoe snel je ervan herstelt, zijn voor iedereen anders. Ik hoop dat hij zaterdag met de groep mee kan trainen. En dan is het afwachten hoe hij daarop reageert", aldus Slot. "En dan moeten hij, de technische staf en ik er nog iets van vinden. En dan nog steeds is het een race tegen de klok."

Bijlow miste de afgelopen drie duels van Feyenoord, dat woensdag wist te winnen van Heracles Almelo (2-1). Die zege kostte de nodige moeite, terwijl concurrent Ajax zich een dag later eenvoudig ontdeed van Willem II (5-0).

"Ajax komt makkelijker tot een overwinning", erkende Slot. "Maar als wij winnen, staan we maar 1 punt achter. Bij ons kost het wat meer moeite en statistisch gezien doen zij het wat beter. Ik heb donderdag Ajax gekeken en ze kwamen makkelijk tot de goals: de 1-0 uit een schot van afstand en de 2-0 uit een corner. Het zou prettig zijn als wij onze gecreëerde kansen wat vaker benutten."

Feyenoord is de nummer 2 van de Eredivisie, Fortuna staat zeventiende.


Door: ANP