Donkianen verliezen van Berinnen

6 April 2019, 10:36 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De waterpolosters van Polar Bears hebben de topper in de eredivisie in De Peppel met 5-4 van Widex GZC Donk gewonnen.

Dit seizoen lieten beide ploegen één keer de punten liggen. Polar Bears deed dat verrassenderwijs twee weken geleden tegen UZSC (9-5 verlies). De Goudse ploeg verloor het eerdere treffen tegen de berinnen met 6-8. 

Het was de derde keer dit seizoen dat Polar Bears Donk trof. Beide competieduels werden door Polar Bears gewonnen en ook de halve finale van de KNZB-beker was een prooi voor de Berinnen. In de halve finale van de beker kwamen de ploegen elkaar al eerder tegen. De heenwedstrijd in Gouda eindigde in 10-10 gelijk, de return in Ede werd met 7-5 door de thuisploeg gewonnen.

Vrijdag was het knokken geblazen voor de Edenaren, die na één periode al tegen een 1-3 achterstand aankeken. Maar Polar Bears herstelde zich langzaam en won de tweede periode met 1-0.

Na 1-1 in de derde periode besliste Nina Ten Broek de topper tussen de nummer één en twee in Edes voordeel. Ze maakte twee belangrijke treffers en zorgde daarmee dat Polar Bears met nog twee duels te spelen weer alleen aan kop gaat.

De dames van Widex GZC Donk komen vanavond (18u00) weer in actie. Ditmaal in een thuiswedstrijd tegen ZPB H&L Productions.

Strijd om play-offs nadert climax
In de Eredivisie Heren kunnen zaterdag de eerste beslissingen vallen. Met name in de strijd om de laatste play-off-plekken. De sleutel ligt bij de duels tussen Schuurman BZC - Het Ravijn, ZV De Ham - ZVL-1886 en Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions. Waar de schijnwerpers vooral op de Oostelijke derby gericht zijn. Schuurman BZC vecht namelijk voor de laatste kans om de play-offs te halen. Bij verlies is de ploeg veroordeeld tot play-outs, bij een gelijkspel valt de beslissing volgende week, bij winst neemt het de achtste plek over van Het Ravijn. De Nijverdalse ploeg kan aan alle speculaties een einde maken door gewoon te winnen. Of het dan zeker is van play-offs is afhankelijk van het duel tussen GZC Donk en ZPB. Als ZPB punten verspeelt zijn de Nijverdallers zeker. 

Het resultaat van die wedstrijd is ook van belang voor ZV De Ham. De Hammers treden zaterdag aan tegen ZVL-1886. Bij winst of gelijkspel is De Ham zeker van een plek bij de eerste acht. Als de ploeg verliest, moeten Schuurman BZC en ZPB ook punten verspelen. 

De overige drie duels gaan tussen hekkensluiter SVH tegen nummer twee UZSC, koploper AZC treft de gedeelde nummer drie Polar Bears, en in Amersfoort volgt Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - ZV De Zaan.

Eredivisie Dames
Zaterdag 6 april
16.20 uur ZV De Zaan - Polar Bears (scheidsrechters Van Grimbergen en Pastoors)
18.00 uur Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Van Rossum en Van Zenderen)
20.00 uur UZSC - ZVL-1886 (scheidsrechters Korver en Taylan)

Eredivisie Heren
Zaterdag 6 april
19.00 uur Schuurman BZC - Het Ravijn (scheidsrechters Dutilh-Dumas en Smit)
19.00 uur SVH - UZSC (scheidsrechters Pool en Nieuwkoop)
19.30 uur AZC - Polar Bears (scheidsrechters Bervoets en Schapers)
19.30 uur ZV De Ham - ZVL-1886 (scheidsrechters Van der Molen en Nieuwenhuizen) LIVESTREAM
19.30 uur Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Hinds en Gransjean) LIVESTREAM
19.30 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - ZV De Zaan (scheidsrechters Hoeksema en Bijeman)

 


Door: waterpolo.nl