DONK weer met beide benen op de grond

30 September 2019, 09:26 uur
DONK-trainer Pieter van Zoest kreeg om onduidelijke redenen een rode kaart.

Door een overduidelijke 3-1 nederlaag tegen het fitte en ook fysiek sterke Antibarbari staat DONK, na de eclatante overwinning op XerxesDZB in de openingswedstrijd, weer met beide benen op de grond. De opponent gaf DONK niet de gelegenheid om zijn favoriete spelletje te spelen. Bovendien hadden de bezoekers zichtbaar meer moeite met het spelen op natuurgras en met de erbarmelijke weersomstandigheden.

Gehandicapt
DONK startte gehandicapt. De ploeg kon niet beschikken over Jordy de Jong, na het afgelopen seizoen uitgeroepen tot speler van het jaar, in verband met een ernstige knieblessure.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat DONK het onderspit zou delven. Al na vier minuten belandde een terugspeelbal na een misverstand tussen een centrale verdediger en doelman Noud Veldman op de paal. En drie minuten later tikte Roy van der Graaf een voorzet van Sjors van Hanswijk in handen van de keeper.

Antibarbari deed in de 16e minuut wat terug. Een schot van Daniel Smits schampte de bovenkant van de lat.

In de 24ste minuut kreeg DONK alweer een kans op de openingstreffer en opnieuw was een mislukte terugspeelbal daar debet aan. Roy van der Graaf reageerde alert maar vond keeper Noud Veldman op zijn weg.

Drie minuten later was het de thuisclub die als eerste het net vond. Een knappe voorzet van Daniel Smits werd even knap door spits Sebe van Huisseling afgerond, 1-0.

Kort voor rust ontsnapte DONK aan een grotere achterstand. Ongelukkig hands van Werner Overkamp werd bestraft met een penalty. William Kiers knalde echter op de lat.

Voortvarend
DONK ging voortvarend van start in de tweede helft. Een prachtige dieptepass van Sjors van Hanswijk bracht Roy van der Graaf schuin voor het doel alleen voor de keeper. De spits schoof de bal echter naast. Antibarbari antwoordde onmiddellijk met een knal van Sebe van Huisseling, in balbezit gekomen na zwak verdedigen van DONK, die over het doel van Bas van der Eem vloog.

In de 50ste minuut kwam DONK op gelijke hoogte. Issam Aarab stuurde Bas Houdijk de diepte in. Abdelhak Kaïssy liet diens voorzet handig lopen en Edwin Gouw tekende met een knap schot voor de 1-1.

Wie gedacht had dat DONK moed zou putten uit de gelijkmaker kwam bedrogen uit. Het was Anibarbari dat onder aanvoering van William Kiers alle registers opentrok. De Rotterdammers wonnen vrijwel alle duels en zetten DONK met de rug tegen de muur. En als de bezoekers al eens in balbezit kwamen bleken te veel spelers gehinderd te worden door een ernstige vorm van kleurenblindheid. Vrijwel elke bal werd ingeleverd. Met Joe Thomas en Ricardo Soyoye als verse krachten werd het middenveld van DONK volledig overlopen. Het was dan ook geen verrassing toen Sebe van Huisseling een goed lopende aanval fraai afrondde, 2-1. Scheidsrechter Vogelenzang negeerde bij deze treffer het vlagsignaal voor buitenspel en bleef ook na discussie met zijn assistent Mike Gelderblom bij zijn besluit.

Rode kaart trainer Pieter van Zoest
De over het algemeen goed leidende arbiter zorgde een paar minuten later wel voor een verrassing. Hij toonde DONK’s trainer Pieter van Zoest (zie frontfoto) om onduidelijke redenen de rode kaart.

Met Imad El Yousfi voor Rik Bogaard kwam DONK uit het niets toch bijna op 2-2. Een vrije trap van Tim Houdijk dwars door het midden werd door Roy van der Graaf met een boog achterover gekopt over de grijpgrage handen van de uitgelopen Noud Veldman heen. De doelman wist de bal echter met een uiterste krachtsinspanning vlak voor de doellijn alsnog te pakken te krijgen.

Met Auke Tas in de ploeg voor Florian van der Eyk wreef Antibarbari in de 92ste minuut nog wat extra zout in de Goudse wonden. Toen DONK in een wanhoopsoffensiefje nog maar weinig spelers achter de bal had rondde Ricardo Soyoye een mooie combinatie doeltreffend af.

Al met al een dik verdiende zege voor Antibarbari dat DONK vooral aftroefde op drive, duelkracht en passie. Te veel Goudse spelers bleven in dit duel (ver) onder hun normale niveau.

Aanstaande zondag speelt DONK uit tegen FC IJsselmonde, de kampioen van vorig jaar in de afdeling van DONK. Geen eenvoudige opgave dus.

Door: Joop Spee