DONK krijgt aansluiting bij kopgroep

14 October 2019, 11:11 uur

Door een knappe 3-1 overwinning op het nog ongeslagen VVIJ is DONK erin geslaagd om aansluiting bij de kopgroep te vinden. Door deze zege is DONK nu opgeklommen naar de vijfde plaats op drie punten verwijderd van koploper Antibarbari. Toch was het een wedstrijd met twee gezichten omdat de Gouwenaars na de tegentreffer verzuimden om de wedstrijd rustig en gecontroleerd uit te spelen.

In de eerste helft golfde het spel op en neer. VVIJ had, met de wind in de rug, weliswaar iets meer balbezit, maar de schaarse kansen waren toch voor beide doelen te vinden.

Na een kwartier schoot VVIJ’s nummer 10, Tamer Ugur, de bal hard richting kruising. De attente Marvin Vat zette zijn kruin er nog net onder ten koste van een corner. Even later verdween ook een vrije trap van diezelfde Tamer Ugur net naast de verste paal.

Aan de andere kant werd een kogel van Rik Bogaard gekraakt en kwam Bas Houdijk een teen te kort om een knappe actie van Abdelhak Kaïssy met een doelpunt te bekronen.

In de 33ste minuut was het weer de beurt aan VVIJ. Nadat Casper Baggen terecht op de bon was geslingerd na een te pittige tackle op Roy van der Graaf kregen de IJsselsteiners een corner te nemen. Brian Siegelaar slingerde de bal gevaarlijk in de Goudse doelmond waarna de opgerukte centrale verdediger Jeffrey van der Werken van dichtbij keeper Bas van der Eem op zijn weg vond.

Hierna nam DONK het initiatief over. Marvin Vat leverde een knappe inspeelpass af op Abdelhak Kaïssy. De linkerspits draaide op zijn beurt prachtig weg van zijn directe tegenstander en zette de lepe Roy van der Graaf vrij voor de keeper. De spits bleef koel en bracht DONK zestig seconden na de kans voor VVIJ op 1-0.

Na een gele kaart voor Marvin Vat wegens commentaar op de leiding kreeg VVIJ in de 42ste minuut nog een mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen na ongelukkig uitverdedigen van Bas van der Eem. De ploeg deed er echter niets mee.

Eén minuut later was het DONK dat bijna op 2-0 kwam. Een hard schot van Bas Houdijk smoorde echter op het achterwerk van ploeggenoot Roy van der Graaf.

Scherpst
In de tweede helft had VVIJ de geblesseerd geraakte Casper Baggen vervangen door Tom Derks. Het was DONK dat het scherpst uit de kleedkamer was gekomen.

In de 47ste minuut vond Tim Houdijk uit een corner het hoofd van Marvin Vat. Diens kopbal leek een prooi te worden voor keeper Joey Swanink. Tot verbijstering van VVIJ liet de sluitpost de bal echter jammerlijk glippen, 2-0.

Vier minuten later was het weer DONK dat kon juichen. Na een korte corner vond Werner Overkamp bij de tweede paal het hoofd van Rik Bogaard die goed binnen knikte, 3-0.

DONK leek op rozen te zitten, maar VVIJ was niet van plan om zich als een stel makke lammeren naar de slachtbank te laten leiden. Met de vervanging van centrale verdediger Jeffrey van der Werken door Bobby van Dijk koos de ploeg voor een aanvallender speelwijze die na een uur spelen zijn vruchten afwierp. Nadat Bas van der Eem eerst nog een gevaarlijke voorzet onschadelijk had gemaakt moest hij even later toch buigen voor een schitterend afstandsschot van invaller Tom Derks, 3-1.

Merkwaardigerwijs was DONK hierna het spoor zeker een kwartier volledig bijster. Het verloor de grip op het middenveld en slaagde er niet meer in om rust in het spel te krijgen. Tim Houdijk werkte een bal bijna in eigen doel en even later ontsnapte DONK op miraculeuze wijze opnieuw aan de aansluitingstreffer. Bas van der Eem dreef eerst een doorgebroken VVIJ –aanvaller net voldoende naar de buitenkant waardoor de hoek om te scoren buitengewoon moeilijk werd en uiteindelijk slechts de paal werd gevonden. De terugspringende bal werd echter op een paar meter van het lege doel tegen de onderkant van de lat gewerkt waarna de toegesnelde Sjors van Hanswijk vlak voor de doellijn alsnog voor opluchting zorgde.

Pas nadat Mark van Doeland bij DONK de plaats had ingenomen van de moegestreden Abdekak Kaïssy wist DONK de controle over het middenveld te heroveren. De Gouwenaars verschenen weer vaker voor het doel van VVIJ waar de uitblinkende Tom van der Horst echter regelmatig alle gaten wist te dichten.

Met Mo Irezzi nog in de Goudse ploeg voor Roy van der Graaf bleef het echter bij 3-1.

Door deze zege in dit sportieve en door scheidsrechter Younes El-Hajouti rustig geleide duel is DONK nu opgeklommen naar de vijfde plaats op drie punten verwijderd van koploper Antibarbari.

Aanstaande zondag gaat de ploeg op bezoek bij het nog ongeslagen RVC ’33.

Door: Joop Spee